Societat

Bona arrencada de Torna en Serrallonga a Sant Hilari

La Fira va començar ahir al municipi de les Guilleries, i entre les activitats amb més èxit destaca la Cercavila de Colles de Balls de Serrallonga

Les activitats continuen durant tot avui

La representació de la Cercavila de Colles de Balls de Serrallonga va ser ahir l'activitat estel·lar en la primera jornada de la fira Torna en Serrallonga, a Sant Hilari Sacalm. La cercavila consisteix en una desfilada de bandolers davant del cap de quadrilla (en Serrallonga), que els va reclutant o no a mida que li exposen les seves proeses o malifetes. Alhora, el diàleg s'alterna amb un seguit de danses, música i trabucades.

La festa continua durant tot el dia d'avui amb activitats com ara jocs populars, balls tradicionals i rutes per conèixer els paratges on va viure el mític Joan Sala (Serrallonga). També hi ha un mercat barroc i avui una cercavila de gegants. Clourà la jornada un concurs de ratafia amb tastet, a partir de les cinc de la tarda a la plaça Porxada. El jurat s'escollirà en el mateix moment del concurs entre el públic assistent, sempre que no tinguin cap relació familiar amb els que presenten la ratafia a concurs.

Torna en Serrallonga l'ha organitzada l'associació Torna Serrallonga de Sant Hilari amb la col·laboració de Boscos de Bruixes i Bandolers i del Patronat de Turisme Girona Costa Brava. A banda de la cercavila de balls, en què van participar colles de Terrassa i Vilafranca del Penedès, que van recórrer tot el poble, ahir també van tenir molt d'èxit activitats que també es tornen a fer avui: itineraris guiats a peu i descoberta de camins i boscos en Burricleta. També es destaca l'aventura guiada Tresor d'en Serrallonga, en què ahir van participar dos grups. El trenet turístic que uneix els diferents punts on hi ha activitats també ha tingut molt bona acollida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia