Societat

El jutge acorda l'ajornament de la declaració de Castedo pel pla Rabassa

El magistrat també ha acordat l'arxivament provisional de la imputació de l'exalcalde de la ciutat Luis Díaz Alperi

Les defenses reclamen la nul·litat de les escoltes telefòniques efectuades per la policia de les converses entre l'alcaldessa Sonia Castedo i el constructor Enrique Ortiz

El jutjat d'instrucció número 6 d'Alacant ha acordat l'ajornament de la declaració de l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, així com la del constructor Enrique Ortiz en la investigació judicial per presumptes irregularitats en la tramitació del pla urbanístic Rabassa de la ciutat. Segons la providència facilitada pel TSJ valencià, el magistrat ha acordat l'ajornament fins que es resolguen els recursos presentats per les defenses. Així mateix ha acordat l'arxivament provisional de la imputació de l'exalcalde de la ciutat Luis Díaz Alperi, atés que les acusacions particulars no sol·liciten imputar-lo ni el jutge considera que els informes policials oferisquen cap dada.

La providència dóna trasllat a les parts i la Fiscalia perquè presenten al·legacions els pròxims dies contra la decisió d'ajornament i l'arxivament de les causes. Les defenses dels imputats reclamen la nul·litat de les escoltes telefòniques efectuades per la policia de les converses entre l'alcaldessa Sonia Castedo i el constructor Enrique Ortiz, en les quals s'entreveu una relació estreta i presumptes favoritismes en l'adjudicació del pla Rabassa.

El jutjat número 6 d'Alacant va imputar el passat setembre l'alcaldessa Sonia Castedo així com el constructor, entre altres, en la investigació per presumptes irregularitats en un pla urbanístic de la ciutat conegut com pla Rabassa. Castedo serà citada a declarar el pròxim 27 de novembre acusada de prevaricació i tràfic d'influències.

Es tracta de la segona imputació de l'alcaldessa d'Alacant per haver intentat afavorir Ortiz en els plans urbanístics de la ciutat després de la seua imputació en el cas Brugal, relacionada amb el PGOU. Les investigacions iniciades després d'una denúncia d'Esquerra Unida del País Valencià apunten a irregularitats en el sector urbanístic on hi ha projectat un centre comercial amb la multinacional sueca Ikea, a més de 13.000 habitatges, i que va ser adjudicat al constructor Enrique Ortiz. El govern valencià va aprovar el passat juny una Actuació Tècnica Estratègica (ATE) per poder construir un centre comercial amb la multinacional Ikea en aquests terrenys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia