Societat

Localitzen el cos sense vida del tripulant de l'embarcació bolcada a la Cala Estreta de Palamós

Un helicòpter dels Bombers detecta la víctima entre unes roques

L'altre pescador ja ha estat donat d'alta de l'Hospital de Palamós

Un helicòpter dels Bombers de la Generalitat ha localitzat aquest dilluns al matí el cos sense vida del tripulant de l'embarcació bolcada ahir al vespre després de xocar contra unes roques prop de Cala Estreta, al terme municipal de Palamós (Baix Empordà).

L'helicòpter ha trobat el cadàver de la víctima, un home de 71 anys i veí de Vall-llobrega, entre Cala Canyars i la Cala Seniar. Pel que fa l'altre tripulant, un home de 65 anys i veí de Palamós, va ser rescatat ahir al a nit amb símptomes d'hipotèrmia.

L'avís del sinistre es va produir diumenge cap a un quart de deu de la nit quan un pescador va observar com una barca xocava contra les roques a uns vint metres de la costa i bolcava. L'embarcació, de 5,6 metres d'eslora, estava ocupada per dues persones, dos pescadors que tornaven de feinejar.

Quan els efectius de rescat es van apropar a la zona van trobar un dels tripulants a sota l'embarcació, respirant gràcies a una càmera d'aire. Segons Salvament Marítim, l'operació de rescat del tripulant que va sobreviure va ser “molt complexa” perquè l'accident es va produir de nit i l'home es trobava en estat de xoc a sota l'embarcació. A més, la barca estava envoltada d'una gran quantitat de cables i arts de pesca.

Finalment, els Bombers de la Generalitat va poder rescatar el pescador, que va ser traslladat a l'hospital de Palamós amb símptomes d'hipotèrmia.

Efectius del GRAE dels Bombers, dels GEAS de la Guàrdia Civil i dels Mossos d'Esquadra han treballat tota la nit per intentar trobar l'altre tripulant de la barca desaparegut, rastrejant el tram de costa entre Cala Estreta i el Furió de Cala Estreta, Cala Bona i les Illes de Cap de Planes. Es tracta d'una zona amb nombrosos esculls i roques situades a poca profunditat, fet que ha dificultat la recerca.

Un helicòpter veu el cos atrapat a les roques

Aquest matí, amb la llum del dia, tres helicòpters de Salvament Marítim, Bombers i Mossos d'Esquadra s'han incorporat a les tasques de recerca. Ha estat precisament un d'aquests helicòpters –el dels Bombers– el que ha detectat el cos en unes roques situades a uns 50 metres de la costa.

L'embarcació dels GEAS de la Guàrdia Civil que s'ha acostat a la zona i ha localitzat entre una esquerda de les roques el cos sense vida de la víctima. El cap d'aquest grup, Fernando Aguirre, ha detallat que l'home anava vestit amb roba fosca, que estava bocaterrosa i entremig d'unes roques també fosques. Per aquest motiu, ha ha destacat que si no hagués estat per l'helicòpter hauria estat molt complicat trobar el cos, ja que la zona era de difícil accés. “La barca ha estat passant per aquesta zona durant tres hores i no l'havia vist, hem tingut molta sort”, ha assegurat.

Dues embarcacions de la Guàrdia Civil han completat el rescat i han portat el cos de la víctima fins a Port Marina de Palamós, on ha arribat quan passaven pocs minuts de les onze.

Aguirre també ha destacat que la zona on s'havia produït l'incident és molt complicada per la navegació perquè té moltes roques situades a poca profunditat. De fet, el lloc on els pescadors van bolcar només hi ha una profunditat de 3 metres. Segons Aguirre, cal conèixer molt bé la zona a través de cartes de navegació per atrevir-se a navegar-hi. A més, el cap dels submarinistes de la Guàrdia Civil també ha recordat que l'accident es va produir de nit, fet que encara dificulta més veure si sobresurt alguna roca.

Fernando Aguirre ha detallat que tot apunta que l'accident va ser “sever” perquè els dos tripulants de la barca “no van veure venir el xoc” contra les roques. “La mateixa inèrcia que portava la barca la va fer bolcar després de l'impacte; segurament, la víctima mortal va quedar inconscient i l'altre, que es va poder salvar, va quedar sota l'embarcació i va poder respirar gràcies a la càmera d'aire”, ha concretat el cap dels GEAS a Girona.

El fet que les condicions i la temperatura de la mar fossin bones ha afavorit les tasques de rescat. En aquest sentit, Aguirre ha estacat que no bufava vent ni hi havia mala mar ni corrents. De fet, el cos de la víctima s'ha trobat només a una milla d'on es va produir l'accident. El comandament de la Guàrdia Civil ha apuntat que l'home rescatat va tenir molta sort perquè l'aigua estava a 18 graus i la temperatura exterior era bona. Tot i això, ha passat la nit ingressat a l'Hospital de Palamós per recuperar-se de la hipotèrmia. Aquest matí ja ha estat donat l'alta. Es tracta d'un home de 65 anys veí de Vall-llobrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia