Societat

L'Ajuntament de Bocairent felicita Joseph Pérez, premi Príncep d'Astúries 2014 de Ciències Socials

L'hispanista francés és fill adoptiu de la localitat dels seus progenitors

L'alcalde Josep-Vicent Ferre va representar a la localitat bocairentina en la concessió dels premis Príncep d'Astúries celebrada aquest darrer cap de setmana al Teatre Campoamor d'Oviedo a Joseph Pérez Belda, fill adoptiu de Bocairent, qui ha estat distingit amb el premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials d'aquest any 2014.

L'Ajuntament de Bocairent ha emés una nota de premsa en la que es fa constar «la més sincera felicitació pel reconeixement a una trajectòria docent i investigadora excel·lent». A més s'expressa «el viatge a Espanya per recollir el guardó siga un motiu afegit per a poder visitar la localitat dels seus pares i poder gaudir de la seua presència entre nosaltres».

Encara que nascut a la localitat francesa de Laroque d'Olmes (Ariége) el 1931, els seus progenitors, José Pérez Monerris i Irene Belda Puerto, eren naturals de la població de la Vall d'Albaida on també van néixer els seus tres germans Joaquín, Matilde i Josefa.

No obstant això, un conflicte tèxtil el 1921 va fer emigrar la família que no perdria mai els vincles amb els seus orígens, de fet, el valencià va ser la llengua dels seus primers anys i va participar en algunes ocasions a les festivitats de Moros i cristians.

El 25 de novembre del 2006 va pronunciar una conferència a Bocairent baix el títol “La Reconquesta: clau de la Història d'Espanya”, mentre que el títol de fill adoptiu el va rebre el 30 de març del 2007 després de la seua aprovació per unanimitat del ple municipal del 25 de gener del mateix any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia