Societat

Les elèctriques no veuen urgent la pobresa energètica

“Hi ha un problema de pobresa i punt”, diu el president d'Unesa

Guiteras vol que les companyies hi col·laborin “per dignitat”

“De totes les pobreses, la pobresa energètica probablement no sigui la pitjor”, va plantejar ahir el president de la patronal elèctrica Unesa, Eduardo Montes, en la intervenció a l'esmorzar del Fòrum Europa. Tribuna Catalunya, a Barcelona. En plena polèmica sobre la suspensió del decret contra la pobresa energètica del govern català per part del Tribunal Constitucional, el màxim responsable de la patronal de les subministradores troba que no poder mantenir la llar a una temperatura adequada o no poder cuinar no és prou greu.

Amb l'argument que “no es pot parlar de pobresa energètica, perquè a l'Estat espanyol hi ha un problema de pobresa i punt”, va defensar que les carències energètiques “probablement siguin la pobresa menys prioritària de totes”. I hi va afegir: “No es parla de pobresa de vestir o de pobresa alimentària”.

En nom dels afectats va reaccionar la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, que va recordar que més de 320.000 famílies catalanes no poden pagar la llum o el gas. “Les empreses energètiques s'hi haurien d'implicar i resoldre-ho per dignitat”, va dir.

LA XIFRA

320.000
famílies
a Catalunya no poden pagar la llum o el gas, segons càlculs fets per les entitats socials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.