La fira agroalimentària Orígens, d'Olot, incorpora més estrelles Michelin
Joan Roca, Fina Puigdevall, Pere Planagumà i Marc Gascons, entre altres, faran sessions de cuina
La mostra reuneix productors agroalimentaris de qualitat
La fira agroalimentària de productes de qualitat Orígens, d'Olot, enceta demà l'edició que concentra més estrelles Michelin de totes les que s'han fet. Només cal donar un cop d'ull a la participació dels caps de cuina que protagonitzaran l'Aula de Cuina, un dels tres espais firals. Es tracta de Joan Roca (El Celler de Can Roca), Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols), Marc Gascons (Els Tinars), Javier Cabrera (Els Brancs), Víctor Trochi (Les Magnòlies) i Jordi Juncà (Ca l'Enric), entre d'altres. També passaran per l'Aula de Cuina Raül Quadras, Rafael Faixedas i Carles Xuriguera; David Colom i Joan Massegur (L'Hostalet i Hostal dels Ossos - Associació d'Hostalatge de la Garrotxa); Iolanda Bustos, de La Calèndula, i Isma Prados.
Orígens presenta en aquesta edició una petita representació de l'anomenat “menjar de carrer” amb tendències com ara el food trucks. Així es podran tastar els entrepans de pa cruixent amb tot tipus de botifarres de qualitat de Butifarring, les hamburgueses de Natrus i els gelats de La Fageda. També incorpora un concurs d'allioli i premis per al millor estand i per al millor producte.
Per connectar l'espai firal de l'antiga estació amb el centre de la ciutat, l'organització i els comerços especialitzats proposen una mena de ruta gastronòmica amb tastets i presentacions de productes a diversos establiments. A la fira, els tastets, els maridatges, les demostracions i les presentacions dels productes agroalimentaris exposats es faran a l'Aula Tast. Tant en aquest espai com en el d'exposició, la fira facilita el contacte directe del públic amb els productors. Cal tenir en compte que qui vulgui també podrà comprar-hi. Es tracta de productes agroalimentaris del país.
Els participants han estat escollits escrupolosament per mantenir molt alt el llistó de la qualitat. De fet, amb només tres edicions, Orígens és un referent al país en aquest tipus d'oferta. Hi participen, en concret, una seixantena d'expositors: dinou de les comarques gironines, quinze de les lleidatanes, set de les barcelonines i set més de les tarragonines. Un és de Cantàbria. L'oferta a l'espai firal es completa amb l'Aula Nens, on, sota la gestió de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, s'oferiran tallers d'alimentació amb la fruita, les amanides, la xocolata i el pa com a protagonistes.
El preu per accedir-hi és de 5 euros per cinc tiquets de tast, i els infants que vulguin participar en els tallers hauran de pagar 2 euros.
LA DATA
LA XIFRA
Molta oferta complementària a la ciutat
La fira Orígens es complementa amb el Gastrocine, amb la projecció de Chef, de Jon Faureau; amb els viatges en trenet turístic entre el centre i l'espai firal, i amb els menús de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa als restaurants que van participar en el sopar de presentació de finals d'octubre. A més, hi ha una àmplia oferta cultural: Cels, de Wajdi Mouawad i dirigida per Oriol Broggi (Teatre Principal, dissabte, 20.00 h), i Quico El Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (El Torín, diumenge, 18.00 h). A part, es poden veure al Museu d'Olot les exposicions Josep Berga i Boix (1837-1914). Els inicis del paisatgisme a Catalunya i Les alumnes de Berga i Boix, pintores olotines desconegudes. I, al Museu dels Sants, una exposició sobre el 125è aniversari dels gegants.