Societat

Badalona reparteix en un any 7.893 àpats socials

El primer menjador municipal ha atès 164 persones, la majoria homes derivats dels serveis socials

El primer menjador social de Badalona ha servit un total de 7.893 àpats durant el primer any de funcionament. En aquest temps, el servei ha atès 164 persones necessitades de la ciutat. El menjador es va posar en marxa el novembre passat per cobrir una necessitat cada vegada més evident i a la qual l'Ajuntament encara no havia donat resposta. La creació del menjador social municipal va arribar fruit de la col·laboració establerta entre l'Ajuntament de Badalona i la Fundació Privada Llegat Roca i Pi, i una prova d'aquesta necessitat és la consolidació del servei durant els primers dotze mesos de trajectòria.

El menjador social, situat al carrer d'Arnús, al centre de la ciutat, funciona els 365 dies de l'any i té una capacitat màxima de trenta persones. El servei d'àpats s'ofereix només al migdia, organitzat en dos torns. Dels 164 usuaris que han passat per aquestes dependències, 94 han estat derivats pels professionals dels serveis socials de Badalona, que han determinat la necessitat que accedeixin al servei després de valorar-ne la situació personal. La resta, setanta persones, hi han accedit de manera directa.

Fonts municipals asseguren que el servei de menjador a hores d'ara no té llista d'espera i que s'atén totes les persones que ho necessiten. La mitjana d'assistència ha estat d'entre 20 i 28 persones cada dia de l'any. La gran majoria dels usuaris del menjador social municipal són homes, en un percentatge que arriba fins al 80%.

LA XIFRA

80
per cent dels usuaris del menjador
són homes i molts viuen al carrer o en habitatges on no es pot cuinar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.