Societat

Protesta per la inacció en la pobresa energètica

L'Aliança contra la Pobresa Energètica va fer ahir diversos actes per reclamar més celeritat en l'adopció de mesures que ajudin 320.000 famílies a passar l'hivern amb unes condicions dignes d'habitabilitat. Les entitats i els voluntaris van ocupar les seus centrals a Barcelona de les companyies de serveis Agbar, Endesa i Gas Natural, i van repassar, en una roda de premsa davant del Parlament, les actuacions dutes a terme per les institucions i les companyies, ara en via morta pel recurs davant del Tribunal Constitucional contra el decret català que havia d'ajudar els afectats.

Les entitats lamenten que la picabaralla política està deixant sense “cap mesura efectiva” el col·lectiu d'afectats. El Parlament va aprovar una moció en què s'instava el govern a promoure, de manera immediata, les mesures necessàries per combatre la pobresa energètica l'abril del 2013, i a l'octubre es va publicar el decret que permet ajornar el pagament dels rebuts de l'hivern durant tot l'any. Però ara el recurs de l'Estat ho ha aturat, malgrat que les companyies han posat en marxa ajuts en el marc dels seus serveis de responsabilitat corporativa. L'Aliança acusa les empreses subministradores de no fer prou per lluitar contra una problemàtica “que afecta ja un 10% de les llars catalanes”, van assegurar ahir els seus portaveus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia