Societat

Promoció de pessebres conjunta al Baix Empordà

Les agrupacions pessebristes de cinc municipis elaboren un fullet conjunt perquè els visitants coneguin les altres mostres

Volen estendre la iniciativa

Els pessebristes del Baix Empordà han decidit fer pinya per divulgar diferents mostres i tradicions que cada any organitzen quan s'acosten les festes nadalenques. Per primer cop, agrupacions de cinc municipis de la comarca promocionen plegades les mostres de Mont-ras, Calonge i Sant Antoni, Santa Cristina i Castell d'Aro, a més dels pessebres vivents que la setmana vinent començaran a representar-se en aquest últim poble –i ja són 56 edicions– i a Pals.

Aquest cap de setmana s'han inaugurat les mostres de Calonge, Sant Antoni i Mont-ras, aquesta última divendres en un acte amb l'activista cultural Lluís Molinas. El president d'Amics del Pessebre, Albert Català, que aquest any també encapçala la federació catalana d'aquesta disciplina, destaca que la promoció conjunta pretén facilitar itineraris als aficionats que visiten una de les mostres. Centenars de persones ja han passat en tres dies per la mostra de Mont-ras, que inclou retallables i activitats per motivar la mainada. S'hi poden veure 31 diorames amb escenes diverses, grans pessebres tradicionals –que Català assenyala que en la vessant popular són la gran reivindicació de l'entitat–, i un pessebre elaborat per alumnes de primària de l'escola local en un taller monogràfic d'educació plàstica.

LA XIFRA

5
municipis
promocionen conjuntament les mostres de pessebres, diorames i pessebres vivents al Baix Empordà.

Menús pessebristes a Mont-ras

A banda de la campanya de promoció conjunta dels pessebres, que esperen ampliar a més municipis en el futur, Amics del Pessebre de Mont-ras i set restaurants del poble han impulsat una iniciativa gastronòmica d'acord amb els restauradors. L'han anomenat El menú del pessebrista i s'estendrà fins al 18 de gener, que és l'últim dia que obrirà la mostra de pessebres i diorames a la sala polivalent del consistori.

Entre les receptes, més que plats temàtics, cada restaurant hi ha posat les especialitats, amb l'atractiu dels preus tancats i en algun establiment la possibilitat de triar menús infantils. El president de l'agrupació pessebrista explica que és un incentiu més per allargar la visita o conèixer més d'una mostra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia