Cinc empreses aspiren a oferir el servei d’ambulàncies a la comarca
L’adjudicació, que es farà els propers dies, es fa per un import d’11 milions d’euros anuals
Cinc empreses aspiren a encarregar-se del servei de transport sanitari al Vallès Oriental per als propers cinc anys.
L’adjudicació del servei, que es preveu per als propers dies, suposarà per a la firma seleccionada ingressos superiors als 11 milions d’euros anuals, segons les condicions econòmiques que el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), organisme que depèn del Servei Català de la Salut, ha fixat per a la zona de Vallès Oriental, a la qual en aquesta oportunitat s’hi afegeix el municipi de Santa Perpètua de Mogoda (el Vallès Occidental).
El sector del Vallès Oriental ha resultat ser un dels més sol·licitats entre 13 que s’han posat a concurs. Les cinc ofertes presentades provenen d’empreses de tipologies diferenciades. Des de multinacionals, com l’actual concessionària (Falck VL Servicios Sanitarios, SL amb capital danès), fins a la cooperativa La Pau, de Badalona. També hi ha grans companyies de capital estatal com Ferrovial, la firma del País Valencià Ambulancias Ayuda i l’empresa UTE Egara.
Les empreses aspiren a oferir uns serveis pels quals ingressaran 6,6 milions en el cas del transport urgent i 4,7 milions en el cas del transport no urgent. En total, 11,3 milions d’euros anuals en una convocatòria per a 6 anys prorrogables fins a 10.
La distribució de les ambulàncies prevista ha generat algunes discrepàncies, particularment a la zona del Baix Montseny. L’Ajuntament de Sant Celoni ha presentat un recurs contenciós administratiu contra aquesta distribució, que suprimeix una de les ambulàncies que fins ara oferien servei durant 12 hores al municipi.
El nombre d’ambulàncies que es distribuiran per la comarca és el mateix que el que hi havia fins ara, però per donar servei a un municipi més (Santa Perpètua). En total, hi haurà 11 ambulàncies de servei durant 24 hores (2 a Granollers i Mollet i una a Sant Celoni, les Franqueses, la Garriga, Llinars, Parets, Caldes i Santa Perpètua), tres ambulàncies medicalitzades durant 24 hores (Granollers, Mollet, Sant Celoni), tres durant 12 hores (Lliçà d’Amunt, Caldes i Santa Perpètua), una de 10 hores (Aiguafreda) i un vehicle d’intervenció ràpida (només conductor i metge).