Societat

Les Festes de l'Ós del Vallespir patrimoni immaterial francès abans de l'Unesco

Arles de Tec, Sant Llorenç de Cerdans i Prats de Molló volen ser reconeguts per l'organisme internacional

No podien ser-ho si no els reconeixia primer l'Estat francès, que ho ha fet ara

Les festes de l'Ós del Vallespir, a la Catalunya Nord, han estat inscrites a l'inventari del patrimoni immaterial de l'Estat francès, pas previ i necessari per poder presentar candidatura a l'inventari de l'Unesco. El comitè estatal ha acceptat per unanimitat la proposta feta pels municipis del Vallespir agrupats en la mancomunitat Pyrénées Méditerranée.

Fa un any, a Arles de Tec, es va presentar l'avantprojecte de candidatura per l'inscripció de la Festa de l'Ós al patrimoni de l'Unesco. Els batlles dels tres pobles on es manté aquesta tradició, René Bantoure d'Arles de Tec, Bernard Remedi de Prats de Molló i Jacques Roitg de Sant Llorens de Cerdans, van fer una intervenció comuna inèdita, ja que fins llavors les tres festes de l'Ós eren rivals, per presentar el projecte.

Els tres batlles han signat una convenció per coordinar les dates de celebració i tenir uns plans d'acció, de comunicació i de promoció conjunts. Aquesta etapa d'apropament per l'interès comú de mantenir i protegir aquesta festa popular ha conduït al projecte de demanar el reconeixement per part de l'Unesco mitjançant l'inscripció a la llista del Patrimoni Immaterial de l'Humanitat. Les Festes de l'Ós tenen lloc cada any entre els mesos de febrer i març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.