Societat

JULI DE CASTRO

CANARI DE LA QUINA DE FORNELLS

“T'ho passes bé per l'ambient que es crea, molt d'aquí”

Fa només un any que és canari a Fornells, però la motivació i la il·lusió és la millor manera de començar.

Quan fa que canta la quina?
Des de l'any passat. Hi havia altra gent que se'n va cansar perquè hi ha certa tensió perquè la gent s'ho passi bé i t'escolti. Has de ser àgil amb els números i els premis i crear bon ambient. Em feia certa gràcia i vaig comentar que m'agradaria fer-ho. És un joc, però a la gent li agrada guanyar. La gent et diu: “Fa tres partides que no faig res”, i, és clar, tens neguit que tot estigui bé i a punt.
Com funciona a Fornells?
Es fan dues quines. Una de conjunta de l'Agrupació Cultural Fornells i l'Agrupació Esportiva, i una altra de la Unió Esportiva.
Cóm canta els números?
Com que has de cantar dotze vegades els mateixos, hi vaig introduir música. Per exemple, amb el 2 se senten ànecs, amb el 25 la cançó “El 25 de desembre, fum, fum, fum”. Hi ha gent que et diu: “Digues el 10, en Messi.” A la de la Unió Esportiva es diu el nom dels jugadors. El que has de buscar és una associació amb el poble.
Canvien coses amb els anys?
Aquest any hem introduït un sistema informàtic, automatitzat. Els números els generarà l'ordinador, tot i que tindrem el bombo. Dins de l'equip deien que no volien perdre el bombo clàssic. També hi va haver una època en què es regalava un cotxe. Però els premis han de ser proporcionats. Ja hi ha la quina especial, però no pretén ser una cosa gran. Si fos amb diners es perdria l'essència. Es donen lots de Nadal amb embotit, pa, vi...
I què aporta a les associacions?
És una bona ajuda econòmica, però tampoc et fas la barba d'or.
Què en pensa de les quines?
A vegades es fan llargues, però com a joc és molt popular. Si el canari en sap i hi vas amb una colla t'ho passes bé. És més per l'ambient que es crea, molt d'una forma de fer d'aquí. Passar-ho bé amb poca cosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.