Societat

Massiva afluència de compradors en eixos i centres comercials a Barcelona

La proximitat del dia de Reis i que alguns establiments ja han iniciat les rebaixes anima les vendes

Els establiments més concorreguts són els de moda i joguines

Els eixos i centres comercials de Barcelona viuen aquest dissabte una de les jornades amb més afluència de compradors que realitzen les últimes compres abans de Reis, aprofitant a més que alguns establiments han penjat ja el cartell de rebaixes.

Centres comercials com Diagonal Mar registraven a primera hora del matí, poc després de l'obertura de les seves portes, llargues cues de vehicles intentant accedir a l'aparcament, una imatge que s'ha repetit en altres centres com La Maquinista o l'Alcampo de Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental).

Els comerciants confien en què aquest cap de setmana –demà diumenge els establiments també obren les seves portes– serà bo en vendes, ja que és l'últim abans de Reis i és quan es concentren les adquisicions d'última hora.

Els establiments més concorreguts, com és habitual, són els de moda –roba i calçats–, encara que també fan caixa aquests dies altres negocis com botigues de joguines, material i equipament esportiu, joieries o perfumeries.

La suspensió de la normativa catalana d'horaris comercials, a més, ha permès a algunes firmes, principalment grans cadenes, començar amb uns dies d'antelació les rebaixes d'hivern.

I és que a Catalunya, oficialment, les rebaixes sempre han començat el dia 7 de gener, malgrat que alguns establiments aplicaven descomptes i promocions els dies precedents per incentivar les vendes.

Encara que la majoria de comerços seran fidels a la tradició d'arrencar la campanya de rebaixes la setmana que ve, algunes firmes, com Mango o H&M, ja han donat per iniciat el període de descomptes hivernals.

Això és possible gràcies al fet que la normativa catalana d'horaris comercials està suspesa pel Tribunal Constitucional, pel que preval la llei estatal, que contempla la possibilitat de fer promocions de forma continuada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.