Societat

justícia

Sanció per no protegir dades de reclusos i funcionaris

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha resolt, en dos expedients distints, que la direcció general de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia ha comès dues infraccions, una de molt greu i un altra de greu, en no haver protegit dades de caràcter personal de funcionaris de la presó de Quatre Camins, en un cas, i de reclusos del mateix penal, en un altre. En la resolució no s'ha inclòs sanció econòmica i la conselleria ja ha adoptat d'ofici les mesures correctores.

Els dos casos van ser denunciats el març passat. En el primer, un funcionari exposava que a la xarxa informàtica del penal de la Roca del Vallès es podien veure sancions disciplinàries a personal, com ara prohibició d'entrar-hi, i se'ls identificava. L'instructor va comprovar que es mantenien a la xarxa sancions del 2011 i 2012 tot i haver-se complert el càstig. Justícia va eliminar de la xarxa aquests comunicats. En el segon cas, un reclús aportava un paper que s'havia reutilitzat amb un llistat amb dades personals d'interns al dors. A l'expedient, Justícia aclareix que és “un fet aïllat”, que té contractada una empresa per destruir paper confidencial i que va emetre una ordre al personal per recordar que no es pot reutilitzar paper amb dades personals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia