Vallès Oriental

Veïns de l’Ametlla i la Garriga reactiven el moviment opositor al pla de balneari a Ca l’Espargueró

Un grup de veïns de l’Ametlla i la Garriga han reactivat el moviment social contrari a la construcció d’un balneari a la masia de Ca l’Espargueró i al seu entorn en una zona situada al sud-est del terme de la Garriga que ara no és urbanitzable i que

De fet, els principals accessos a la zona són a través de l’Ametlla: per un tram de l’antiga carretera BV-1432 –va quedar en desús amb la construcció de la nova entrada sud a la Garriga des de la C-17– i per diversos camins que surten del nucli urbà de l’Ametlla.

Segons ha pogut saber EL 9 NOU, aquest grup de persones van fer una primera trobada de treball divendres passat i van assumir la recerca d’informació sobre el projecte i altres elements que el poden condicionar, com les directrius o limitacions marcades pel Pla Territorial Metropolità, el catàleg de masies de la Garriga, del qual Ca l’Espagueró forma part, o de la llei de mines. L’objectiu és posar en comú aquesta informació durant els primers dies de febrer i, posteriorment, fer un acte públic informatiu que, en principi, es farà a la Garriga.

El moviment contrari ressorgeix tot just després que els propietaris de la finca presentessin a l’Ajuntament de la Garriga una proposta per a la construcció d’un balneari a la zona a partir de la reconstrucció de l’antiga masia i la construcció de diversos edificis i d’una zona de banys públics oberta a la població, com va avançar EL 9 NOU. Es tracta, segons diu el govern municipal, d’un projecte molt més petit i que tot just està en estudi.

L’oposició d’alguns col·lectius –sobretot a l’Ametlla– al projecte de construcció d’un balneari a Ca l’Espargueró no són nous. El maig de 2004, els propietaris de la finca hi van trobar dos importants pous d’aigua termal que ja van fer posar sobre la taula la possibilitat de construir-hi un balneari i, fins i tot, la urbanització de part d’aquest sector. La crisi econòmica, però, va aturar el projecte. A més, el mateix any 2004 el ple de la Garriga va aprovar una moció presentada per ICV en què el consistori es comprometia a no fer cap modificació urbanística dels terrenys.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia