Societat

Cuina

Destapant la millor tapa de l'any

L'edició d'enguany del concurs que organitza Damm ja té els dotze finalistes

El jurat ha avaluat el gust, la presentació i l'originalitat dels plats

Un local del Prat de Llobregat ha col·locat dues tapes a la final

Trenta-vuit tapes van competir ahir a la semifinal del concurs la Tapa de l'Any a l'antiga Fàbrica Damm i dotze van tenir l'honor de passar a la final. El plat fort serà l'1 de març, a Sitges, quan el jurat trii la que passarà a ser considerada la millor tapa del 2015.

Restaurants i bars d'arreu de Catalunya han participat en el certamen que es dirimirà d'aquí a unes setmanes. Entre els 12 finalistes hi ha tres establiments de Barcelona (Bar Mantxego, Firo Tast i Arume), dos del Prat de Llobregat (Casino Café i ONA Nuit Restaurant), dos de Reus (Antull Restaurant Lounge i Tapes&Tapes), La Marieta de Mataró, Subit de Terrassa, Cal Xirricio de Balaguer i La Catedral de Tarragona. És dóna la circumstància que l'ONA Nuit ha col·locat dues tapes a la final. Les creacions, totes elles d'un alt nivell, eren avaluades per la seva originalitat, el gust i la presentació per sis membres del jurat, estretament relacionats amb el món de la crítica culinària.

Entre les tapes seleccionades hi ha la Coca de tardor, del restaurant La Catedral de Tarragona. Aquesta focaccia amb melós de secret, humus d'albergínia i melmelada de pebrots “sembla ser que ha agradat”, destacava orgullós el cuiner del restaurant, Quim Font. “El jurat ha quedat sorprès que la base del plat, la coca, també fos d'elaboració pròpia.” Pels dos representants del negoci és un èxit rotund arribar tan lluny en el primer any que participen en el concurs.

En el cas de la Crème brûlée de foie, fet per La Marineta de Mataró, “que es pogués menjar en dues mossegades ens ha beneficiat”. Pere Patueu va presentar “la tapa estrella del restaurant amb l'element addicional d'un tub –com de pasta de dents– de cervesa”.

A la semifinal hi havien concorregut restaurants i bars amb propostes innovadores i econòmicament assequibles, com l'Arrels de Reus o el Venezia de la plaça Tetuan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia