Societat

A Batet d'Olot, ja tenen a punt el fajol per fer fira

Es podran tastar com a novetat macarrons fets amb aquest cereal

El tast de macarrons de fajol i l'homenatge als Amics del Fajol són les dues principals novetats de la fira dedicada a aquest cereal tan típic d'Olot que se celebrarà el proper diumenge a can Frontana de Batet de la Serra. És la desena edició. El pregó serà a càrrec del veí i cantautor Carles Fontfreda –serà un pregó cantat–. Hi haurà 28 parades amb productes elaborats amb fajol o que en tenen en la seva composició, com ara melmelades, pasta, botifarres... Se celebrarà també el concurs de coques de fajol –tothom qui vulgui en podrà menjar després amb rom cremat i bunyols–, els més petits podran trencar una olla de xocolata amb sorpreses i participar al concurs de dibuix, i ballarà la faràndula de Batet, el gegant Batoies i les Perdius, acompanyat dels Batoiers i dels Ministrers de l'Escola Municipal de Música d'Olot.

Tothom qui vulgui podrà degustar el dinar popular, en què el fajol en serà protagonista, i fer tastets elaborats pel col·lectiu Cuina Volcànica. Es podrà pujar a peu a la fira des d'Olot a través del camí ral, que estarà senyalitzat.

Jornades

La prèvia de la fira és la jornada de productes agroalimentaris locals a la casa consistorial, que, en aquesta ocasió, girarà al voltant del tema de la
utilització de les visites a les instal·lacions dels productors per promoure els seus productes. En concret, es donaran detalls sobre una explotació d'ovelles ripolleses de l'Alt Empordà i una de turisme gastronòmic de la Garriga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia