Osona/Ripollès

Tren amb destí a la inclusió

Perquè no ens Fotin el Tren demana més atenció per als usuaris de la R3 amb discapacitats. Un vídeo que han penjat a YouTube enumera les peticions, des de millorar la megafonia fins a millores en andanes que continúen dificultant l’accés als combois.

El grup Perquè no ens Fotin el Tren va triar dimecres l’estació de Centelles per presentar una nova acció reivindicativa. Hi van mostrar el manifest “Per un tren inclusiu!” per demanar millores en accessos a trens i andanes i que la megafonia de les estacions “funcioni correctament”.

Una cosa tan elemental com essencial per a persones com David Viñolas i Montse Urán, usuaris a diari a la R3, que són discapacitats visuals i que més d’una vegada s’han trobat que la megafonia “diu mentides”, anunciant per una via trens que van per una altra, o direccions equivocades.

Urán va llegir en braille el manifest que recull les demandes. En el cas de Centelles, com passa també a Figaró, part de l’andana queda molt separada del tren, quan és doble, perquè no està tota a la mateixa alçada. Pensant en els invidents, la petició és que les estacions disposin d’encaminaments o guies –terres en relleu–.

El grup també demana combois amb vagons que disposin de plataforma d’accés per a cadires de rodes i que es millorin accessos als trens i a les estacions, on en alguns casos encara s’han de carregar en braços cotxets, maletes i carros per pujar o baixar escales. Totes les demandes s’han recollit en un vídeo a YouTube, que dimecres es va projectar a la façana de l’estació. L’alcalde de Centelles, Miquel Arisa (PSC), i la portaveu de CiU, Anna Matas, van assistir a l’acte.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.