Vallès Oriental

L’Hospital de Mollet fa la primera operació en un quiròfan 3D

La intervenció és fruit de la col·laboració quirúrgica amb l’Hospital Clínic de Barcelona

L’Hospital de Mollet ha fet aquesta setmana la primera operació amb un quiròfan en tres dimensions (3D).

El director gerent, Jaume Duran, ha explicat que és la primera vegada que es fa una intervenció amb aquesta tecnologia al Vallès Oriental i destaca que és fruit de l’aliança i el treball conjunt amb l’Hospital Clínic de Barcelona en l’àmbit de l’urologia i la cirurgia.

De fet, l’operació la van dirigir conjuntament el cap d’Urologia del Clínic, Antonio Alcaraz, i el de l’Hospital de Mollet, Javier Sánchez.
Duran ho va explicar durant la conferència informativa convocada aquest dilluns per fer balanç de l’activitat de la Fundació Sanitària Mollet, de la qual depèn l’Hospital, durant l’any passat. No va donar més detalls, però va dir que és una operació de ronyó a una dona.

La tecnologia 3D millora la seguretat i la precisió de les operacions perquè el cirurgià té una visió dels òrgans en tres dimensions. El director també va destacar que l’any passat es va introduir la tecnologia del làser quirúrgic en urologia i proctologia.

Pel que fa al balanç anual, va remarcar que en els 14 procediments garantits cap pacient espera més de sis mesos, i de la resta, només un 0,1% espera més d’un any. L’any passat hi havia 4.000 pacients en espera, dels quals un miler pels 14 procediments garantits. Dels 3.000 restants, només 37 esperaven més de 12 mesos, la majoria per operacions d’espatlla.

Sobre les llistes d’espera, Duran remarcava que es van recomposar seguint criteris clínics i es va aconseguir que un 70% dels pacients no esperin més de tres mesos. El rati de pacients en espera per cada mil habitants és inferior al 0,7% per als procediments garantits i inferior al 2,25% de tota la llista quirúrgica.

Segons Duran, ha estat possible gràcies a l’augment del 10% de la productivitat assistencial i al canvi de tendència en l’activitat, que ja és només un 35% mèdica i un 65% quirúrgica, amb un 80% d’operacions ambulatòries.

En el balanç de l’any, el director remarcava la consecució de la certificació SR10 de responsabilitat social o la posada en marxa de la unitat de semicrítics amb 10 llits, que ha permès atendre més complexitat clínica. També va anunciar que s’ha iniciat el tràmit d’inscripció oficial d’una nova fundació benèfica que es dirà El Vell Roure i que aglutinarà tota l’activitat solidària, com la col·laboració que impulsa la fundació, com el menjador social de Mollet i la cooperació amb algunes ONG.

Jaume Duran no va donar detalls del balanç econòmic, però va dir que el pressupost va ser de 60 milions i que es va tancar amb un lleuger superàvit.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.