Societat

El copilot patia un trastorn psicosomàtic i problemes de visió

Un membre de la investigació explica que agents de la policia van trobar nombrosos medicaments per tractar un trastorn greu

Assegura que Andreas Lubitzs va visitar “diversos neuròlegs i psiquiatres”

El copilot de la companyia Germawings Andreas Lubitz, que presumptament va estavellar de forma voluntària un avió amb 150 persones a bord, patia trastorns “psicosomàtics greus” i problemes de visió, segons han informat els diaris Die Welt i New York Times, respectivament

Segons informa el rotatiu Die Welt en la seva edició digital, agents de la policia van trobar ahir nombrosos medicaments per tractar un trastorn “psicosomàtic” greu durant el registre a l'apartament del copilot a la ciutat alemanya de Düsseldorf.

“L'home, de 27 anys, estava sent tractat per diversos neuròlegs i psiquiatres”, assegura un membre de la investigació en declaracions al rotatiu, alhora que afegeix que no es van trobar ni drogues ni res que faci indicar una dependència als narcòtics o l'alcohol.

El copilot, Andreas Lubitz, patia una “síndrome subjectiu de sobrecàrrega” –el que es coneix com estar “cremat” per estrès laboral– i tenia una forta depressió, ha assenyalat la mateixa font, que ha afegit que “això es desprèn de notes personals del pilot, que va guardar i arxivar”.

Problemes de visió

Per la seva banda, el diari New York Times informa en la seva edició d'avui que el copilot patia problemes de visió que podrien haver posat en perill el seu treball.

Segons el rotatiu nord--americà, que cita a dues fonts de la investigació, Lubitz va buscar tractament per intentar solucionar els seus problemes visuals. Les mateixes fons asseguren que encara no s'ha pogut determinar l'abast real de la patologia i no es descarta que sigui psicosomàtica.

El diari recorda que, segons diversos testimonis, per a Lubitz era molt important volar i que no havia complert les seves aspiracions professionals de cobrir rutes de llarga distància com a comandant.

La Clínica Universitària de Düsseldorf va informar divendres que Lubitz havia estat avaluat en les seves instal·lacions per última vegada el 10 de març. Una portaveu del centre no va voler comentar al New York Times si el copilot havia presentat problemes de visió, al·legant les lleis que protegeixen la privacitat dels pacients

En un comunicat, la clínica va qualificar divendres d'“incorrecte” que Lubitz fos tractat per depressió i va dir que havia acudit al centre per contrastar diagnòstics, sense donar més detalls.

Prossegueix la investigació

Mentrestant continua l'investigació per esbrinar el que va passar amb l'avaluació de l'ordinador i els documents confiscats a l'apartament del copilot a Düsseldord, a l'habitatge dels seus pares a la localitat de Montabaur i els interrogatoris a metges, amics, col·legues i coneguts .

La Fiscalia de Düsseldorf va informar ahir que durant els registre dels dos habitatges del copilot es van trobar diversos documents que podrien aclarir la situació personal del Andreas Lubitz, entre elles “baixes mèdiques, actuals i fins i tot vigent per al dia dels fets, estripades”.

L'aerolínia Germanwings, per la seva banda, ha assenyalat que desconeixia l'existència d'un certificat mèdic de baixa per malaltia, ja que el copilot va ocultar aparentment el seu estat a la companyia.

El grup especial que porta la investigació sota el nom de “Alps” compta en aquests moments amb fins a 200 agents encarregats de buscar proves que permetin aclarir què va portar al copilot a presumptament estavellar de forma deliberada el vol 9525 amb 150 persones a bord quan cobria la ruta Barcelona-Düsseldorf.

A Düsseldorf es troba també una delegació francesa, entre els quals figuren el cap de la direcció general del departament d'investigació criminal, Jean Pierre Michel, per intercanviar informació amb els investigadors alemanys. Membres de la delegació francesa van informar que les restes mortals del copilot encara no han estat trobats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia