Societat

Salou renega del Saloufest i demana que renunciïn a fer servir la seva marca

L'Ajuntament exigeix un canvi de nom i que “deixin de perjudicar” la imatge de la població

Detecten irregularitats per sobreocupació en un dels hotels

L'Ajuntament de Salou dóna per primer cop l'esquena al Saloufest. El govern municipal va demanar ahir en un comunicat que el polèmic festival d'universitaris britànics, que combina competicions esportives i festa durant la nit, deixi de fer servir el nom de la població tant en la seva denominació com en la seva promoció. Al mateix temps, va exigir als hotels participants en el festival que compleixin “escrupolosament” la normativa després de detectar la sobreocupació en una de les habitacions.

El dur comunicat del consistori es va fer després que una participant de 21 anys fos ingressada la matinada de dijous amb ferides molt greus a l'hospital Joan XXIII de Tarragona després de caure del balcó d'un quart pis a l'hotel Jaume I, on s'allotjava. Els Mossos d'Esquadra van confirmar dijous que l'incident estaria vinculat amb un intent de suïcidi, i ho van desvincular totalment del consum d'alcohol o de la pràctica de risc coneguda com a balconing. El consistori va lamentar “profundament” els fets en el mateix comunicat.

Un total de 24 multes

La investigació va permetre a la policia local descobrir que en una de les habitacions de l'hotel Jaume I hi havia allotjats quatre participants en el festival quan la seva capacitat màxima era de dues persones. Davant d'aquesta descoberta, s'han obert diligències i l'Ajuntament de Salou ha posat els fets en coneixement de la Generalitat, que és l'òrgan competent davant aquesta presumpta infracció administrativa. L'hotel Jaume I és un dels cinc que ha allotjat participants en el Saloufest des del diumenge passat, junt amb els hotels Almonsa, Playa Park, Molinos i Four Elements.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament va exigir a la touroperadora I Love Tours (organitzadora del Saloufest), a tots els participants al programa i als hotels que “incompleixen” la normativa que “deixin de perjudicar la bona imatge turística del municipi i que cessin en l'ús de la marca Salou”.

La petició coincideix amb els dies anteriors a l'arribada, dimarts, de la segona tongada de participants en el Saloufest, en què hi prendran part 4.300 joves. La primera tongada, amb 4.600 participants, es va tancar dijous al matí amb un balanç total de 24 multes per infracció greu de la ordenança de civisme, 10 en la darrera nit de festa. En tractar-se d'un esdeveniment privat, l'Ajuntament va afirmar que no té potestat per evitar la repetició del festival.

Una relació incòmoda

El comunicat de dijous ha estat el primer cop que l'Ajuntament de Salou es mostra explícitament contrari al Saloufest, que enguany preveu l'estada en fins a tres tongades de més de 9.000 universitaris britànics. Tot i que la iniciativa ja acumulava edicions anteriors, la gran polèmica mediàtica va esclatar el 2010 davant d'una publicitat que vinculava la cita amb sexe i alcohol. Llavors, en una compareixença conjunta del consistori i el món turístic tarragoní es va creure “totalment compatible” la iniciativa amb el model de turisme familiar de Salou, tot i reclamar canvis en la publicitat de l'esdeveniment. Hotelers i restauradors calculen que la cita deixa cinc milions a la població.

El 2013, davant la caiguda d'un jove del balcó al seu hotel, el consistori ja va començar a reclamar més vigilància a l'organització, petició que ha tornat a fer enguany pel comportament incívic a instal·lacions esportives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.