La mesquita de Reus rebutja les acusacions de gihadisme i fa una crida a combatre'l
Reconeixen que el jove detingut a Valls freqüentava les seves instal·lacions però asseguren que ells no poden controlar qui entra i surt
L'Associació Musulmana de Reus i comarca s'ha defensat dels atacs rebuts per suposadament donar suport al gihadisme, entre ells, del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Un representant de la mesquita situada al polígon Granja Vila ha expressat, en un comunicat, la "nostra condemna i rebuig a tot tipus de terrorisme sense exepció, sigui quina sigui la seva ideologia" i ha lamentat que el focus dels mitjans sigui durant aquests dies "en una minoria que interpreta el signe de l'islam erròniament". Des de la mesquita recorden que hi ha més de mil milions de persones que professen aquesta religió.
"Fem una crida a la ciutadania de totes les creences per fer front al radicalisme i combatre'l i rebutgem tots els comentaris que han sortir a la premsa aquests dies, acusant-nos de radicals i extremistes amb fins polítics. Des d'aquí el nostre missatge sempre ha estat clar: l'islam és una religió de misericòrdia i pau, no permet la violència i el terrorisme", indiquen des de la mesquita. L'entitat musulmana assegura que sempre col·labora amb els cossos de seguretat i les autoritats competents per combatre el terror i subratllen que "som ciutadans de Reus i la convivència és el nostre objectiu primordial". Per últim, confien en la justícia espanyola davant les acusacions vertides contra ells.
Admeten que el jove detingut a Valls venia a Reus
Des de la mesquita de Reus, al polígon Granja Vila, es reconeix que el jove detingut a Valls per gihadisme freqüentava les seves instal·lacions des de feia tres mesos. No obstant, en declaracions a Canal Reus TV, un representant de la mesquita assegura que ells no poden controlar les persones que entren i surten per resar i també ha subratllat que no creu que el detingut sigui gihadista: "era molt bona persona i amable", diuen.
Les reaccions de la comunitat musulmana de Reus arriben després de la macrooperació dels Mossos d'Esquadra contra el terrorisme islamista, que s'ha saldat amb onze detinguts. Poc després, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, indicava que a Catalunya hi ha una cinquantena de mesquites properes al salafisme -la línia més radical de l'islam-, algunes de les quals es troben, segons ell mateix, a Salt, Vilanova i la Geltrú, Reus o Torredembarra.
La mesquita de Torredembarra, 'radicalitzada' per l'Imam de Reus
En declaracions a Catalunya Ràdio, l'alcalde de Torredembarra, Enric Grangel, ha assegurat que la comunitat musulamana del municipi ha iniciat els tràmits amb l'Ajuntament per tal d'habilitar una nova mesquita que sigui més moderada i que es desmarqui de la línia més radical que té l'actual. Segons Grangel, aquesta radicalitat prové del control que exerceix l'imam de Reus.