L'ESCALA (Alt Empordà)

Festa de l'Anxova

Les havaneres d'Els Pescadors de l'Escala

En la seva actuació a la Festa de l'Anxova d'aquest any, el grup Els Pescadors de l'Escala aprofitarà per, com a preàmbul del seu 45è aniversari, preparar el seu nou CD commemoratiu amb vista a l'any vinent. Per això, els cantaires es faran fotografies de la seva actuació enmig de la festa de l'anxova, com a reportatge que és més que probable il·lustri la portada del seu proper disc que anirà acompanyat d'un videoclip en DVD, i possiblement d'un llibret explicatiu. El nom del grup (Els Pescadors de l'Escala) va ser adoptat en ferm en exclusiva l'any 1965, quan de fet la formació ja feia dotze anys que estava constituïda. El seu repertori és molt variat ja que, a més d'havaneres, segueixen el tarannà d'aquells vells pescadors que quan bufaven nords engegaven les seves cançons a les tavernes, de cançons marineres a sardanes, passant per les napolitanes.

La importància del Museu de l'Anxova i de la Sal

A part que la col·laboració del Museu de l'Anxova i de la Sal a la festa d'aquest producte que ha popularitzat l'Escala arreu del món es reflecteix en el concurs de gastronomia, cal destacar la feina de cada dia per mostrar la història de la pesca i la salaó de peix en aquest poble alt-empordanès. I és que en aquest museu s'hi pot veure des d'un audiovisual amb música de l'escalenc Josep Tero, com a introducció als orígens de l'Escala com a poble pesquer, fins a receptes que recomanen el pa amb tomata i anxoves, o arròs a la cassola amb anxoves. Tot i que l'estrella del museu és un llagut de vela llatina que ocupa una de les sales principals de l'exposició, entre el patrimoni que s'hi pot veure hi ha boies de vidre, llums de barca, rampogolls, xarxes, brúixoles i esclops, entre d'altres. També es pot observar el mural que recull fotografies dels principals paisatges rurals i urbans de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona

Escriptures notarials del segle XVIII transcrites amb IA

GIRONA

Teràpia avançada contra el mieloma amb cèl·lules del propi pacient

Barcelona