Vallès Oriental

Un altre cotxet històric rescatat

Lluís Cuspinera, de la Garriga, dóna un cotxet dels anys quaranta a Jané, que en regala un de nou

Fa unes setmanes, l’arquitecte Lluís Cuspinera, veí de la Garriga, va llegir a EL 9 NOU una notícia sobre la recuperació de tres cotxets històrics per a nadons que algunes persones havien deixat en diverses deixalleries de la comarca.

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental va separar i va lliurar a l’empresa Jané a canvi de tres cotxets nous que, posteriorment, van ser donats a El Xiprer, de Granollers, que ajuda persones que passen per dificultats econòmiques.

Des de feia força anys, Cuspinera conservava a casa seva un cotxet dels anys quaranta que li havien donat els llogaters d’una casa poc abans que aquesta s’enderroqués. “Em va fer gràcia i el vaig guardar amb altres coses que tinc. Durant aquest temps, l’hem fet servir algun cop per carnaval com a disfressa”, explica. En veure la notícia, va decidir contactar amb l’empresa Jané, a qui el Consorci de Residus havia entregat els tres cotxets de les deixalleries.

També s’hi van interessar. “Els vaig dir que no volia diners a canvi però sí que fessin la donació d’un cotxet nou a El Xiprer, com en els altres casos”. Jané va acceptar i va entregar un cotxet modern que, des d’aquest dimarts, ja està a disposició de la casa d’acollida de Granollers. El Xiprer els cedeix a les persones que hi arriben derivades dels serveis socials i Càritas. Jané el restaurarà i, després, l’exposarà al seu museu.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia