Societat

Segarra i Mejide

durant el debat
Conversa entre publicistes

“La idea no val res, l'únic que té valor és l'execució de la idea”

Les classes magistrals es feien habitualment a les universitats, però ahir el Fòrum Impulsa va oferir una conversa magistral entre tres dels publicistes de referència del país, com són Toni Segarra, Josep Maria Piera i Risto Mejide. Amb un títol provocador com No future...Tenien raó els punkys?, els tres experimentats publicistes van aportar als joves que omplien la sala tot un seguit de consells i punts de vista per tal de triar el seu millor camí.

Mejide va dessacralitzar la visió de la idea que alguns tenen. “Una idea no val res, l'únic que té valor és l'execució de la idea”, va dir amb to concloent i amb la corroboració instantània de Segarra. Un dels consells que va donar Segarra als assistents és que fessin una recerca en allò en què tenen més facilitat i que els va bé “perquè el talent i la vocació estan bé, però cal que t'agradi allò que fas perquè hi caldrà posar esforç i molt de treball”. Des de la seva talaia i en un format que recordava al sofà de Viajando con Chester, Mejide va reconèixer que per arribar on es vol “només es pot fer de tres maneres”. “Ser el millor, com Messi, i és complicat; ser el primer, que tampoc és fàcil, o ser l'únic en alguna cosa.” Els tres publicistes van admetre que el treball en equip és un dels valors a tenir en compte, “perquè vas bé quan tens la sensació que ets el més burro de la taula”, va afirmar Mejide.

En un punt en què els emprenedors es compten per desenes, a Segarra no li va tremolar la veu en asseverar que es viu en una “certa febre de l'emprenedor” per reivindicar la figura de l'empresari. Tot el munt de consells donats sempre amb un punt d'ironia afavorit per la complicitat evident entre Piera, Segarra i Mejide. Tot i això, el publicista més televisiu tampoc no va dubtar a reconèixer que “sovint les decisions més importants te les trobes i després el que toca és surfejar amb el que et passa, ja sigui bo o dolent”. Ell mateix va admetre: “Sempre per acabar sent jo he començat sent un altre.” Ho va dir amb referència als personatges amb què va saltar a la fama. Precisament, va alertar els joves que defugin de la fama “per reivindicar el prestigi, que vol dir que et coneix la gent adequada”. Per la seva banda, Segarra també va fer una crida a la importància de “la ignorància” perquè aquest fet permet agafar certa distància en allò en què es treballa o amb el grup amb què hom s'interrelaciona. L'auditori es va entusiasmar amb el viu i divertit diàleg creat entre els tres presents, amb la presència dels monarques espanyols. Entre els arguments també va sorgir la preocupació de Mejide per ser bon pare i educar com pertoca. Va admetre que la feina més difícil és donar exemple i va dir que “més que buscar parella” cal buscar “bones ex”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.