Societat

Dies de vi i roses

Beatles i tutús: un toc ‘vintage'

Joan Gaspart es va canviar els pantalons amb John Lennon, però ja no els té: la seva mare els va llençar
El mercat de Susi Sweet Dress viu una de les seves millors edicions aquest cap de setmana

La dècada dels seixanta va ser tan esplèndida en esdeveniments impactants que darrerament no parem de celebrar els 50 anys d'alguna rebel·lia. La d'aquesta setmana serà la del mític concert dels Beatles a Barcelona, que es commemorarà divendres amb un homenatge musical al Sant Jordi Club. El quartet va recalar a la ciutat per cantar a la Monumental el 3 de juliol i va dormir en una suite de l'hotel Avenida Palace, llavors de 5 estrelles. I per què el van triar? “Doncs perquè el meu tiet Joan va estar treballant un temps a Liverpool, els anava a escoltar a The Cavern i, en una d'aquestes ocasions, els va dir que si venien a Barcelona, que pensessin en l'hotel de la família.” Ho explica Javier Tomás Gaspart, actual subdirector d'un establiment que aquests dies d'aniversari compagina l'entrada de clients a l'habitació amb les visites de periodistes.

Els Beatles es van allotjar a les habitacions 110 i 109, i dormien per parelles. Les dues cambres estaven unides a una tercera, la 111, que servia de sala d'estar, amb un sofà llit. Des d'aquí van sortir al balcó a saludar les fans i és aquí on fa uns anys l'hotel va decidir muntar la que anomenen Suite dels Beatles. L'espai està decorat de manera contemporània, presidit per un gran llit i una enorme imatge del grup que no és de la visita a la ciutat. És la icònica foto travessant el pas zebra d'Abbey Road. Tot juga amb el blanc i el negre d'aires pop, a conjunt amb els retalls de premsa de l'època sobre la seva estada a Barcelona que pengen de les parets, que han estat cedits pel professor d'història i col·leccionista Magí Crusells.

Els tocs de color els posen cartells pop, una rèplica del baix que tocaven, un armari de paret de l'època i un tocadiscos antic. D'aquell sofà que molts pagarien per veure, no en queda res. Però tampoc hi són els pantalons de John Lennon, que inesperadament van anar a parar a mans dels Gaspart: “Just abans del concert, Lennon es va adonar que tenia els pantalons arrugats i va demanar al meu tiet, que no tenia encara 20 anys, que els hi canviés pels seus. Quan va arribar a casa amb els pantalons d'un altre, la meva àvia els hi va fer treure i els va llençar!” A la Suite dels Beatles, doncs, no hi van dormir els Beatles, però hi van fer vida, i els fans que la reserven poden contemplar estirats en un matalàs del segle XXI imatges dels nois de Liverpool del passat. Fins i tot gaudir d'un jacuzzi.

I si us agrada viure a ritme de Yellow submarine i teniu ànima de Sarah Jessica Parker, també us interessarà el mercat vintage de Susi Sweet Dress, que va començar ahir al bonic pati de la parròquia de Sant Fèlix l'Africà (Sardenya, 29) i s'allarga fins diumenge. “És un espai meravellós que vaig descobrir passejant amb la meva nena i és el primer cop que s'hi fa una cosa com aquesta”, explica Susana Bas, la creadora d'aquests esdeveniments efímers que cada cop van a més i que són un autèntic plaer per als sentits. Hi trobes un munt de samarretes, vestits, faldilles, tutús... amb moderns aires retro a preus que van dels 6 euros als 30. I a més, pots tastar les creps d'El petit Atelier Barcelona, fer-te trenes franceses amb Carina y Kristina i admirar els dibuixos amb missatge de Sara Fratini (ens diuen coses com ara que les sirenes també s'engreixen). Hi ha taller per als nens i es pot ballar a ritmes diversos: avui, blues amb The Dry River Stompers i demà, amb les cançons de la Beth, que ja fa temps que té la seva pròpia firma infantil de roba.

I per a nens i pares també està pensada la festa de la música que, patrocinada per Lidl, aquest diumenge a la tarda omplirà d'activitats lúdiques els jardins del Palau de Pedralbes, en el marc del festival musical d'estiu que s'hi celebra. A més, a Palo Alto toca mercat. També n'hi haurà el cap de setmana vinent, en aquest cas amb una sorpresa afegida: la conversa espectacle entre Fernando Trueba i Javier Mariscal.

Encara em queda una proposta més: les bombolles de Pep Bou, que tornen a Barcelona, al Teatre Tívoli, a partir de dijous. Sembla mentida, però ja són 33 anys bufant i fent, no ampolles, sinó bombolles. L'aigua que fa servir és del pou de casa seva de Cardedeu, perquè ja li té ben presa la mida per jugar-hi amb el sabó. I si no la pot tenir, com li va passar a Rússia, busca i remena fins que n'apareix una de semblant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Finalitza amb èxit la primera edició de l'Escola d’Estiu d’Antiracisme

girona
societat

Comencen les obres de la nova àrea de joc infantil accessible als Jardins de Massana de Sant Andreu

Barcelona
societat

Dos detinguts i 1.000 plantes intervingudes en un cultiu il·legal de marihuana

Sant Feliu de Codines
societat

Territori compra 13 habitatges per destinar-los a lloguer social

girona
Comunicació

Mor Enric Sopena, periodista barceloní fundador del mitjà digital El Plural

societat

La Sindicatura de Greuges alerta de la manca de canviadors inclusius

Barcelona
societat

Descobreixen elements de fusta al jaciment arqueològic de la Draga

banyoles
societat

L’ATA demana actuar amb fermesa contra el lloguer turístic il·legal

girona
societat

Comdemnen a 35 anys de presó el jove que va violar i intentar matar una menor a Igualada el 2021

Barcelona