El Seminari d’educació per a la sostenibilitat elabora una unitat didàtica sobre plantes aromàtiques
La finalitat d’aquesta unitat didàctica és conèixer, divulgar i recuperar aquestes plantes aromàtiques i els seus usos.
Nota de premsa
Aquest curs 2014-2015, el grup de mestres que han assistit al Seminari d’educació per a la sostenibilitat de les escoles de la Mancomunitat La Plana (dins el programa de formació d’Escoles Verdes), han elaborat una unitat didàctica sobre les plantes aromàtiques adreçada a cicle mitjà de primària.
Hi han participat mestres de les escoles El Gurri de Taradell, Els Castanyers de Viladrau, Farigola de Seva, Joan XXIII d’Els Hostalets de Balenyà, La Muntanya d’Aiguafreda i Les Basseroles de Sant Miquel de Balenyà, amb la col·laboració tècnica de Mariona Bigas del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat La Plana.
La finalitat d’aquesta unitat didàctica és conèixer, divulgar i recuperar aquestes plantes aromàtiques i els seus usos, tot potenciant en el nostre alumnat l’educació per a la sostenibilitat i el redescobriment del nostre entorn natural més proper.
La unitat didàctica sobre les plantes aromàtiques
Quan es van plantejar quina mena de treball podien elaborar per plasmar la feina de les trobades de mestres (en el marc del Seminari d’educació per a la sostenibilitat de les escoles de la Mancomunitat La Plana), va sorgir la idea consensuada que havia de ser sobre un tema que ens fos molt proper i, alhora, engrescador pel nostre alumnat.
Va ser així que, amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre els seus usos, van decidir elaborar una unitat de programació de caire competencial i vivencial sobre algunes de les plantes aromàtiques més comunes del nostre entorn.
A l’acabar el curs han presentat el resultat d’aquest treball i esperen que aquesta unitat de programació ajudi a la resta d’escoles i mestres a localitzar, descriure i gaudir del món de sensacions que ens ofereixen aquestes espècies, que podem trobar fàcilment al nostre voltant, amb les seves propietats tant aromàtiques com medicinals.
De la mateixa manera, estan segurs que ajudarà també a conèixer millor el nostre entorn i la nostra cultura, des de les aromes fins als remeis medicinals casolans, passant per la seva utilització en la confecció de locions, per la seva presència en les receptes de cuina tradicional o la seva utilització com a conservants naturals d’alguns aliments.