Osona/Ripollès

Campdevànol aprova una ordenança que reduirà personal a la guarderia

Ho va aprovar CiU en solitari i majoria absoluta en un ple monogràfic sobre aquest tema.

L’equip de govern de Campdevànol, de CiU –amb majoria absoluta–, va aprovar en el ple monogràfic de divendres 17 de juliol la nova ordenança fiscal reguladora de la llar d’infants amb el vot en contra de tota l’oposició (MES, ERC i CUP).

Aquesta decisió a la pràctica es traduirà en l’acomiadament d’una educadora de la llar d’infants i la reducció a mitja jornada d’una altra treballadora. Tot i la polèmica, la sessió plenària va ser cordial i les úniques reivindicacions per mostrar el desacord a aquesta resolució van ser el lliurament per part de l’AMPA de més de 300 signatures a l’alcalde, Joan Manso, i el desplegament pacífic d’una pancarta (a la foto) davant del consistori dels membres de la CUP.

Per prendre aquesta decisió, Manso va argumentar que actualment a la llar d’infants hi ha la meitat de nens que el 2011 –s’ha passat d’uns 72 infants a 36– i, per tant, ‘’la demanda de serveis no és la mateixa’’. En aquest sentit, abans hi havia set educadores –una per cada 10 alumnes– i veient la disminució d’inscripcions ara s’hauria de reduir personal. El govern no amaga que la llar d’infants té un dèficit de 80.000 euros que han de posar del pressupost municipal. ‘’La solució més fàcil seria mantenir tot el personal i no tocar l’ordenança’’, va dir Manso, però en contrapartida ‘’se’n ressentirien altres serveis i tindríem una irresponsabilitat política’’. L’alcalde va afegir que mantenir sis treballadores és “utòpic” i només es podria fer amb finançament extern tot i que es mostrava obert a buscar solucions. Una solució a tenor d’una proposta de la CUP seria que una cooperativa agafés la gestió de la llar d’infants. L’equip de govern ja s’hi ha posat en contacte i a l’agost es prendrà una decisió.

La CUP va ser el grup municipal més crític, ja que van expressar que ‘’s’hauria d’haver fet abans una taula de treball per preveure quines partides es podien reduir i no de juliol a setembre’’. Els tres grups de l’oposició van coincidir que l’educació “és un servei bàsic pel municipi i no un dèficit’’. També el grup de MES va proposar abaixar-se els sous per reduir despeses.

Manso va dir que tot i augmentar la quota mensual de 106 a 130 euros, va reivindicar que la llar d’infants de Campdevànol segueix sent la més barata de la comarca. De fet, els nens que utilitzin el servei de menjador tindran una rebaixa de 30 euros –de 120 a 90– i que en el total es traduirà a una reducció de 6 euros –de 226 a 220–. A més, el consistori preveu que s’ampliïn serveis de “bon dia” per començar a les 7.45 en comptes de les 8 i que per Nadal i Setmana Santa hi hagi servei lúdic per poder-hi portar els nens.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia