Societat

El juny del 2015, el més calorós mai registrat

El març i el maig d'aquest mateix any també van batre rècords mai registrats en comparació amb els mateixos mesos d'anys anteriors

L'oest dels Estats Units i les parts més septentrionals de Sud-amèrica van ser les zones amb temperatures més elevades

El mes de juny va ser el més calorós mai registrat al planeta, i s'uneix al març i al maig d'aquest any, que també van batre rècords de calor. Així, els sis primers mesos del 2015 es consoliden com la primera meitat d'any més calorosa des què es té constància.

L'Administració Nacional d'Oceans i Atmosfera dels Estats Units (NOAA) ha publicat aquest dimarts les seves dades relatives al juny, que van en la mateixa línia que les registrades per l'Agència Espacial Nord-americana (NASA) i l'Agència Meteorològica del Japó (JMA), que també van marcar la calor del juny com a rècord.

“La temperatura mitjana global a la terra i a la superfície dels oceans el juny del 2015 va ser la més elevada per a un mes de juny des que va començar el registre el 1880”, indica la NOAA en un comunicat.

Les zones del planeta que van batre rècords de calor al juny van ser l'oest dels Estats Units, les parts més septentrionals de Sud-amèrica, diverses regions del centre i l'oest de l'Àfrica, l'Àsia central i algunes parts del Sud-est Asiàtic. Dins dels Estats Units, cinc estats, Califòrnia, Oregon, Washington, Idaho i Utah (tots ells a l'oest), també van batre els seus propis rècords de calor per a un mes de juny.

El juny del 2015 se suma al març i al maig d'aquest mateix any com els mesos més calorosos mai registrats en comparació amb els mateixos mesos d'anys anteriors, de manera que la primera meitat del present any són els sis mesos més calorosos de què es té registre.

El 15 de juliol, l'Agència Meteorològica del Japó també va establir el juny del 2015 com el més calorós a tot el planeta des que es van començar a registrar dades a finals del segle XIX. La temperatura superficial mitjana global el juny del 2015 es va situar 0,41 graus centígrads per sobre de la mitjana entre els anys 1981-2010 i 0,76 graus per sobre de la mitjana de tot el segle XX, cosa que el converteix en el període més calorós des que es van recollir dades per primera vegada el 1891, segons les dades de JMA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.