Vallès Oriental

Els Trabucaires de Cardedeu denuncien que la Subdelegació del govern espanyol no autoritza les trabucades previstes per festa major

Han de traslladar les despertades a diumenge, enlloc de dissabte

La colla de Trabucaires de Cardedeu ha denunciat que la Subdelegació del govern espanyol no els ha autoritzat les trabucades que tenien previst fer per festa major. La primera, aquest mateix dimecres coincidint amb la Galejada d’inici i el pregó de festa major que ells mateixos protagonitzaran.

La subdelegació del govern espanyol a Barcelona ha denegat a la colla de Trabucaires de Cardedeu els permisos que van demanar per fer les trabucades previstes en diversos actes de la festa major entre les quals la Galejada d’inici i el pregó de festa major que es faran aquest dimecres al vespre. En aquest acte, la colla ha anunciat que substituirà les trabucades pel llançament de coets, que es pot fer sense la necessitat de disposar d’un permís explícit de la subdelegació del govern espanyol.

La manca de permisos afectarà els entremesos previstos per diumenge, on no es podran fer servir els trabucs per fer salves. També obligarà a canviar de data les Despertades, l’acte que va generar la polèmica fa tot just un any quan Jaume Gelada, regidor del PP, va denunciar la colla als Mossos per, segons el seu criteri, haver simulat el seu afusellament sota del balcó de casa seva, a l’avinguda Rei en Jaume. Es faran diumenge al matí enlloc de dissabte com estava previst.

“Se’ns denega el permís demanat per a les activitats de festa major que teníem previstes per una qüestió de terminis al fer la sol•licitud. No entenen perquè, l’any passat, fent i demanant el mateix, no vam tenir cap dificultat; i ara, en canvi, qualsevol excusa és bona per no autoritzar actes amb la presència de trabucs. A no ser, és clar, pels lamentables fets que va patir la colla de Trabucaires de Cardedeu la passada festa major i que, a dia d’avui, encara li suposa una sanció administrativa de 6.000 euros”, afirmen en un comunicat.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Un nou servei escurça l’estada dels nounats a l’Hospital de Can Ruti

Badalona

Dos de cada tres desplaçaments a l’àrea de Barcelona són amb mitjans sostenibles

Barcelona

El projecte de millora del camí de ronda, candidat a rebre un premi europeu

palamós

L'Ajuntament critica la retirada dels mòduls de l’escola

cornellà del terri
societat

Finalitza amb èxit la primera edició de l'Escola d’Estiu d’Antiracisme

girona
societat

Comencen les obres de la nova àrea de joc infantil inclusiva als Jardins de Massana de Sant Andreu

Barcelona
societat

Dos detinguts i 1.000 plantes intervingudes en un cultiu il·legal de marihuana

Sant Feliu de Codines
societat

Territori compra 13 habitatges per destinar-los a lloguer social

girona
Comunicació

Mor Enric Sopena, periodista barceloní fundador del mitjà digital El Plural