Societat

L'Estat prohibeix disparar als Trabucaires de Cardedeu

La Subdelegació del govern espanyol no autoritza les trabucades de la festa major després de la polèmica per la multa imposada per l'afer del PP

Ahir van ser els encarregats de fer el pregó

La colla de Trabucaires de Cardedeu, al Vallès Oriental, ha denunciat que la Subdelegació del govern espanyol no els ha autoritzat les trabucades que tenien previst fer per festa major. La primera s'havia de fer ahir coincidint amb la Galejada d'inici i el pregó de festa major, que se'ls va encarregar a ells mateixos. En lloc de la trabucada, es van llançar coets, un acte que es pot fer sense disposar d'un permís explícit de la Subdelegació del govern espanyol.

La manca de permisos afectarà els entremesos previstos per diumenge, on no es podran fer servir els trabucs per fer salves. Aquesta prohibició per part de l'Estat espanyol també obligarà a canviar de data les Despertades, l'acte que va generar la polèmica fa tot just un any, el 17 d'agost passat, quan Jaume Gelada, regidor del PP al municipi vallesà, va denunciar la colla als Mossos per, segons el seu criteri, haver simulat el seu afusellament sota del balcó de casa seva, a l'avinguda Rei en Jaume. Es faran diumenge al matí en lloc de dissabte com estava previst.

“Se'ns denega el permís demanat per a les activitats de festa major que teníem previstes per una qüestió de terminis en fer la sol·licitud. No entenem per què, l'any passat, fent i demanant el mateix, no vam tenir cap dificultat; i ara, en canvi, qualsevol excusa és bona per no autoritzar actes amb la presència de trabucs. A no ser, és clar, pels lamentables fets que va patir la colla de Trabucaires de Cardedeu la passada festa major i que, a dia d'avui, encara li suposa una sanció administrativa de 6.000 euros”, afirmen en un comunicat la colla de Trabucaires de Cardedeu.

LA FRASE

No entenem per què l'any passat, fent i demanant el mateix, no vam tenir cap dificultat
Trabucaires de Cardedeu
comunicat

Futura capital trabucaire

Cardedeu es convertirà els dies 3, 4 i 5 de juny del 2016 en la capital trabucaire catalana amb motiu de la Trobada Nacional de Trabucaires. Ho serà després que Figueres, a l'Alt Empordà, li hagi passat el relleu. Tot i que els actes més rellevants es concentraran en aquests tres dies, també es faran un seguit d'actes repartits durant tot l'any com exposicions i xerrades històriques, entre d'altres activitats. Val a dir que la realització d'aquest acte va rebre el suport gairebé total del ple de Cardedeu celebrat el mes d'abril. Tot el ple va votar-hi a favor, tret dels dos regidors del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Colera, Llançà i Portbou s’uneixen per protegir l’Albera marítima

colera
urbansme

L’oposició de Llavaneres no s’en surt per desqualificar dos sectors urbanístics

sant andreu de llavaneres

La Taula Gironina de Turisme proposa una ordenació efectiva del sector

girona

El Fòrum Carlemany registra el seu rècord d’associats

navata
medi ambient

Comença la participació ciutadana per crear el Conservatori del litoral de Catalunya

Barcelona
sanitat

Un estudi demostra que la resiliència davant l’Alzheimer difereix segons el sexe i el gènere

barcelona
educació

El TSJC suspèn el decret d’usos lingüístics que pretenia protegir el català a l’escola

barcelona

Els Mossos faran una auditoria al Trueta per millorar la seguretat

girona

Un tall a la fibra òptica deixa sense servei de telefonia i Internet els veïns

sant joan de les abadesses