Osona/Ripollès

Can Janpere de Sant Joan torna a obrir com a ‘bed & breakfast’

Rafael Prat, vinculat al poble, lidera el projecte per reconvertir l’antiga fonda.

L’antiga fonda de Can Janpere de Sant Joan, que va tancar les portes fa poc més d’un any, tornarà a obrir reconvertida en un establiment de bed and breakfast. Les obres de reforma començaran aquest setembre i la intenció dels nous propietaris és obrir la primavera del 2016, abans de la Setmana Santa. Can Janpere, que tenia la categoria de casa fonda i disposava de 14 habitacions, les reduirà ara fins a 10, però hi afegirà dos apartaments. D’aquesta manera, augmentarà el nombre de places hoteleres disponibles dins del nucli urbà de Sant Joan, que a partir d’ara comptarà amb dos establiments amb aquest tipus d’oferta que inclou dormir i esmorzar (l’altre és el Satori Bed & Breakfast, obert fa poc a l’antiga torre Klein).

Els compradors són un petit grup inversor, que es constituirà ara en societat, al capdavant dels quals hi ha els germans Rafael i Eduard Prat, vinculats a diversos negocis d’hostaleria a Barcelona, entre els quals el restaurant Central Park i el bar Bloom. La seva família fa tres generacions que estiueja a Sant Joan, i l’operació ha tingut també un component sentimental. “Feia temps que en parlàvem amb els anteriors propietaris, jo de petit ja venia a menjar aquí amb la família”, explica Prat. En jubilar-se Fermí Ribera i Carme Casals, va decidir tirar endavant el projecte, convençut de l’atractiu del poble per als visitants. “Tenim la intenció de fer paquets d’ofertes en col·laboració amb la gent que fa activitats al poble i confiar molt en els proveïdors locals”, explica Prat. Un dels seus objectius serà el públic familiar, atret per ofertes d’activitats de lleure i esport, però sense renunciar a altres col·lectius que poden ser clients fora de temporada, com els d’empresa. De moment no hi haurà restaurant amb cuina, “una cosa que potser ens plantejaríem més endavant”. El menjador servirà de sala d’estar i d’espai per esmorzar, i als baixos del local –fins ara magatzem i garatge– es preveu “donar facilitats perquè pugui instal·lar-s’hi alguna iniciativa”. Rafael Prat destaca les facilitats que ha trobat per part de l’Ajuntament, on ja ha sol·licitat la llicència d’obres “per posar-nos a treballar després de la festa major”. Les obres inclouran una reforma de la façana, la remodelació de les habitacions i la instal·lació d’un ascensor.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia