Vallès Oriental

El govern de Mollet atura una campanya de la policia local que prohibia alimentar gats de carrer

Els cartells es van col·locar en punts on hi ha colònies de gats controlades per diversos voluntaris

El govern de Mollet ha aturat una campanya iniciada per la policia municipal que prohibia alimentar gats de carrer a través de cartells que el cos policial havia penjat a diverses colònies controlades de gats del municipi.

La reacció municipal ha arribat després que Vallès Natura, la protectora d’animals de Mollet, hagi criticat la prohibició que es recollia en els cartells, que es van penjar divendres 21 d’agost.

Segons un comunicat de l’Ajuntament, els cartells van ser col·locats perquè “la policia va rebre queixes de veïns que deien que hi havia molta brutícia, rates i gats en alguns solars de la ciutat”. Però, un cop van comprovar que aquestes colònies eren controlades, la mateixa policia “els va treure”.

Per la seva banda, Vallès Natura considerava que la prohibició era una “sentència de mort” per als gats. Per Toni Valle, membre d’aquesta associació, una decisió d’aquestes característiques era afrontar el problema “començant pel final”. Segons ell, deixar de donar menjar a aquests gats podia provocar que “hi haguessin gats vagabunds, atropellats o la mort dels més petits”.

Aquesta prohibició per part de la Policia Municipal, va sorprendre a l’associació perquè l’Ajuntament treballa conjuntament amb ells, la Fundació Daina de Mataró i veterinaris en el projecte de colònies de gats. Per Valle, aquest fet “ha estat un cop de força que no ha tingut en compte els animals”. Tot i això, des de l’Ajuntament expressen que ja fa temps que s’està treballant amb aquestes entitats pel control d’aquestes colònies i que ho continuaran fent per implicar-hi el màxim nombre de persones.

Segons Valle, per controlar les colònies cal que els gats estigui esterilitzats perquè no es reprodueixin i no augmenti la població. “Cada vegada que demorem els processos per esterilitzar-los, s’hauran de posar més diners”. En aquest sentit, admet que solucionar la problemàtica és un “procés llarg i per això cal començar per fer campanyes de sensibilització per evitar els abandonaments, així com acostumar la gent a posar-los-hi el xip”.

Actualment, a Mollet hi ha vuit colònies amb un “nombre consistent” de gats. A banda, n’hi ha més de repartides pel municipi que són més petites. A cada colònia de gats, hi ha dos voluntaris que s’encarreguen de donar-los menjar. Són persones que viuen en una zona propera i són els únics que poden donar menjar als gats. A més, han d’alimentar-los únicament amb pinso sec. Aquests voluntaris també recullen els malalts i donen les noves camades en adopció. Valle destaca la tasca que fan els voluntaris per mantenir controlades les colònies.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA