Vallès Oriental

Caldes recupera el perfil original del Pont Romànic

El pont es rebaixarà uns tres metres i només hi passaran vianants

El Pont Romànic, que enllaça el centre de Caldes i la zona de les Cremades, tornarà al seu aspecte original, el del segle XVIII, des de quan se’n coneix l’existència.

Una de les primeres actuacions serà treure totes les canalitzacions de serveis que passen actualment pel pont, com tot el clavegueram, les canalitzacions de l’aigua o el gas. Després, es procedirà a treure dos afegits que es van fer els anys 1980 i 1984. Aquestes modificacions comportaran que el pont sigui tres metres més baix del que és ara, ja que en el seu moment es va aixecar perquè els cotxes hi poguessin passar. Un cop s’acabin els treballs, només hi podran passar els vianants. Les obres van començar aquest dilluns i s’allargaran fins a finals d’any.

Amb la construcció del nou pont de les Cremades, l’any 2014, l’Ajuntament va agafar el compromís de retornar el Pont Romànic al seu estat original. La reconstrucció al pont també comportarà que es recuperi un tram de la Muralla Medieval i del paviment del passeig que va des del pont de Can Rius fins al de les Cremades.

Aquesta és la tercera i última fase de recuperació del passeig de la Riera, fet en el marc del Pla de Barris que promou la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, es vol integrar l’espai dins la ruta turística del municipi. Un dels altres objectius, segons el regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Caldes, Isidre Pineda, és datar de quin any és el pont. “Hi ha dubtes de si és romà o romànic. En les primeres inspeccions, l’arquitecte ens ha dit que és romànic però que els fonaments podrien ser romans”, explica.

Amb la reconstrucció del Pont Romànic, ja són cinc els elements que construiran un nou marc turístic. Durant aquests anys ja s’han recuperat el safareig dels Calciners, l’accés a la Capella de Santa Susanna, el Molí de l’Esclop i la Muralla Medieval. L’obra ha costat 582.668 euros, que s’han finançat al 50% entre l’Ajuntament i el Pla de Barris.

El pont, antigament, formava part de la xarxa viària del municipi, que enllaçava el centre amb el sector de ponent del municipi. A més, el camí era de tradició romana i arribava fins a Terrassa, en l’època romana. El pont té dos arcs de mig punt d’amplada diferent que s’enllacen en un pilar central. L’arc més gran es va construir per fer passar la riera de Caldes per sota.

Durant les obres, el carrer del Pont estarà tallat per a vehicles i vianants. Els veïns podran accedir-hi tant a peu com amb cotxe des de la plaça del Lleó, a la qual s’arribarà des del carrer Bellit. L’accés a peu entre el centre del poble i la zona esportiva Les Cremades es farà a través del parc de Can Rius. El nou pont de les Cremades no es veurà afectat pels treballs de reconstrucció del Pont Romànic.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Multen el conductor d’un camió que perd la càrrega de vísceres

Olot
SOCIETAT

La policia de Calella s’equipa amb pistoles elèctriques

Calella

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga