Osona/Ripollès

Convergència de Sant Hipòlit ofereix a Som Voltregà una moció de censura per fer fora el PSC

Joan Turró ho va anunciar a l’últim ple mentre posava sobre la taula presumptes irregularitats del govern.

Convergència no està disposada a tirar la tovallola per l’alcaldia de Sant Hipòlit de Voltregà. Tot just dos mesos després que PSC i Som Voltregà, una llista vinculada a ERC, rubriquessin un pacte de govern per al present mandat que garantia l’alcaldia al socialista Xavier Vilamala, Convergència ha tornat a treure munició i, a les portes del 27S, posa pressió a Som Voltregà perquè s’avingui a subscriure una moció de censura per desallotjar de l’alcaldia el socialista Xavier Vilamala.

L’anunci el va fer el portaveu de Convergència, Joan Turró, a l’últim ple, en el marc d’una tensa intervenció en què va denunciar presumptes irregularitats en la gestió del PSC que va avançar que durien al jutjat. “Des d’avui tenim permanentment oberta una moció de censura tot esperant que els regidors de Som Voltregà s’hi sumin i rectifiquin la decisió de donar suport a un govern municipal que actua en benefici d’uns quants”, va dir Turró. L’alcalde, Xavier Vilamala, del PSC, va carregar contra l’actitud de Convergència: “Us esteu equivocant. És una falta de responsabilitat fer falses acusacions sense cap tipus de demostració”. I va afegir que “per damunt de tot hi ha una llei a complir que marquen els secretaris, als quals permanentment esteu faltant al respecte perquè esteu dient que no fan res i no fiscalitzen”. “Heu de complir la llei”, li va respondre Turró, que va posar punt i final a la discussió advertint que “nosaltres ho posarem en coneixement de les autoritats judicials i seran ells [els que decidiran]. Si ho heu fet bé, ningú us acusarà”. Cap dels dos regidors de Som Voltregà va dir res. El seu portaveu, Hipòlit Serra, no hi era present. EL 9 NOU va intentar contactar-hi aquest dimecres, però és de viatge a l’estranger.

El foc al ple es va encendre al torn de precs i preguntes quan el portaveu de Convergència, Joan Turró, va censurar que la regidora socialista Maribel Jiménez hagi pres part en una convocatòria de l’Ajuntament de les Masies de Voltregà per treballar a la llar d’infants i hagi obtingut la millor puntuació. Va recordar que l’alcalde de les Masies és germà del de Sant Hipòlit i va detallar les bases de la convocatòria i l’adjudicació per dir que hi veien “tants interrogants” que ho durien a la justícia: “És una convocatòria feta a mida”, va denunciar. L’alcalde, Xavier Vilamala, el va advertir que li hauria de retirar la paraula “per difamacions” i va recordar que “a l’Ajuntament, i en d’altres ajuntaments, hi han treballat fills i familiars de regidors i mai s’ha posat en dubte”. A més, va revelar que al concurs hi havia estat convidat un membre de CiU, que no hi va assistir, “per evitar el que esteu fent: demagògia, difamació i males informacions”. Turró no es va arronsar, va negar que estiguessin difamant i va desvelar que els seus companys de CiU de les Masies estan recopilant informació sobre les contractacions realitzades per al casal d’estiu per veure si són ajustades a llei i que, en data 11 d’agost, sobre aquest cas va arribar a l’Ajuntament un requeriment d’informació per part del síndic de greuges arran d’una queixa formulada per una veïna, Lídia Cirera, que a les municipals ocupava el 5è lloc a la llista de Som Voltregà. I va continuar: va dir que tenien constància de factures signades de familiars directes quan el règim d’incompatibilitats ho prohibeix. “Actuen com si l’Ajuntament fos la seva propietat i no la casa de tots”, va acabar dient Turró. Vilamala li va respondre molest que l’Ajuntament té proveïdors des de fa més de 30 anys i es va preguntar si ara havien de deixar de ser-ho perquè un familiar fos regidor.

Per altra banda, la moció per penjar l’estelada, presentada per CDC i rebutjada fa un mes per l’abstenció de Som Voltregà, llista vinculada a ERC, ara es va aprovar. Aleshores, es va donar per rebutjada pel vot de qualitat de l’alcalde, però sense que es produís una segona votació com estipula la llei en cas d’empat, motiu pel qual al ple ordinari es va tornar a debatre. I, ara, Som Voltregà, soci del PSC a l’equip de govern, hi va donar suport. Marta Colom va explicar que s’havien abstingut perquè consideraven que els símbols independentistes ja estaven exposats, però a la vista que la decisió no satisfeia totes les sensibilitats ara hi donaven suport. El PSC hi va votar en contra excepte Jaume Codina, que es va abstenir.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia