Societat

Societat

El reconeixement a la generositat

La Unió Esportiva Fornells fa un homenatge a Joan Busó, membre vitalici de la junta, enamorat del futbol, que gràcies a la seva entrega i generositat va fer possible que el municipi tingués finalment un camp de futbol

El camp de futbol de la zona esportiva de Fornells de la Selva és, des d'ahir, una mica diferent. I no és que la instal·lació hagi millorat, no, sinó perquè un rètol forjat amb ferro, a l'entrada hi posa nom: Joan Busó. Per aquell que no sigui de Fornells potser serà un nom més, però pel poble, com explica el president de l'entitat, Narcís Mateu, és molt més. Aquest home, que ara té 79 anys i que ja és considerat membre vitalici o honorífic de la junta, entregat a l'entitat des de fa anys, va fer possible que ara, –concretament avui fa deu anys–, el poble tingués els terreny per poder finalment disposar d'un camp de futbol: “En Joan és una persona molt estimada al poble, una personalitat molt emblemàtica gràcies a la generositat de la qual va ser possible aquest camp de futbol.”

Després de recuperar l'entitat el 1997, o encara més ben dit refundar-la, no disposaven de camp, fet que els va obligar a entrenar sis temporades al col·legi La Salle, una a Riudellots i una altre a Vilobí, fins que Joan Busó va fer un pas endavant i va posar a disposició de l'Ajuntament un terrenys que després fins i tot va ampliar i que ara disposen, a més, d'un pavelló i una piscina. La Federació Catalana de Futbol i el Col·legi d'Àrbits de Girona també el va homenatjat ahir. Va ser un dia especial perquè, com cada any, es va fer la presentació de la Unió Esportiva Fornells. Una entitat que aplega 225 esportistes repartits entre 16 equips que, com és evident, fa una gran funció social però que diumenge va voler fer un pas explícit, diàfan, que segurament el Joan no esperava, però que era de justícia com a reconeixement a la seva generositat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia