Vallès Oriental

Merck inverteix 31 milions a Mollet per guanyar capacitat productiva

La companyia estima que al final de l’ampliació la plantilla creixerà en més de 40 treballadors

El grup químic i farmacèutic Merck té en cartera inversions per valor de 31 milions d’euros per a les plantes productives de Mollet. Segons ha informat la companyia, a la planta química ja s’hi estan invertint 11 milions d’euros en una iniciativa que acabarà a principi de l’any vinent.

A la planta farmacèutica, les inversions són d’uns set milions d’euros l’any per a l’exercici present i dos més. En total, més de 20 milions d’euros.

Els projectes es destinaran a millorar els nivells de producció de les dues fàbriques que té a Mollet. El grup emmarca aquestes inversions i la que està portant a terme a la planta madrilenya de Tres Cantos (on s’elaboren productes biotecnològics) en la potència que el mercat de l’Estat, un dels principals productors farmacèutics europeus, té per a la companyia. Els recursos inversors no s’havien aturat en els pitjors períodes de crisi i la direcció remarca que, a Mollet, encara hi ha espai disponible per al futur.

La companyia estima que les inversions en curs suposaran un increment mitjà de la plantilla del 10%. Actualment les plantes química i farmacèutica del grup donen feina a 473 treballadors. Si es compleixen les estimacions, la plantilla augmentaria, un cop acabat el cicle inversor, en més de 40 treballadors.

Mollet és un dels principals centres de producció de la multinacional alemanya des que es van construir les fàbriques, l’any 1974. A la zona industrial hi ha una planta química on s’elaboren principis actius per a la indústria farmacèutica i cosmètica (en aquest camp se n’elaboren per a cremes solars i repel·lents d’insectes). El principal mercat dels productes que s’elaboren en aquesta planta és la península Ibèrica.

La planta farmacèutica elabora i envasa medicaments per a una àmplia gamma de tractaments. Destaquen els productes per tractar la diabetis o les insuficiències cardíaques. Aproximadament un 90% de la producció s’exporta. Com a exemple d’aquesta capacitat exportadora, la firma cita els casos de l’antidiabètic Glucophage, que s’exporta a 40 països o el producte contra la insuficiència cardíaca Emconcor, que arriba a 38 països. A més de fabricar per al grup, la planta de Mollet té espais per produir per a tercers. A Mollet s’elaboren uns 3.000 milions de dosis farmacèutiques.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona