Osona/Ripollès

75 anys molt ben calçats

Calçats Muns, a Manlleu des de 1940, decidits a continuar endavant i reinventar-se.

De les sabates fetes a mà a un bon repertori de sabates de diverses marques “bones i fetes”, com diu Mercè Forner, el relleu de Calçats Muns. Aquesta és l’evolució que ha viscut la sabateria de Manlleu durant els seus 75 anys de vida. Els primers passos de Can Muns, que és com es coneix l’establiment popularment, són al passeig de Sant Joan, el 1940, al costat del que havia estat Cal Corder. “Allà el meu pare adobava i feia sabates a mida. Potser tardava una setmana a fer-ne unes. Sempre hi feia olor de betum i de cola”, recorda Montserrat Muns, que ha portat el negoci fins fa poc. L’any 1941, el local ja havia quedat petit, i es van traslladar al carrer del Pont, número 17, d’on van acabar marxant als anys 60 per traslladar-se definitivament una mica més avall, al número 26.

“Al primer local del carrer del Pont ja hi vam començar a vendre algunes sabates fetes per fabricants. Actualment fer unes sabates a mida és possible però el cost és molt alt”, afegeix Muns. Forner explica que “pel magatzem hi han passat sabates de tot tipus per a tot tipus de peus: plans, grans, petits, prims, amples, amb galindons... En servim per a peus delicats o per números com el 48. De fet, són diversos els clients que vénen expressament per trobar números grans”.
Estan orgullosos del seu passat, però posen molt èmfasi en el present i el futur i per això “ens modernitzem apostant per les noves tecnologies, les xarxes socials... Estem estudiant vendre en línia incloent-hi un outlet a la web... Així també arribem a la gent més jove”. Si s’hagués de triar una estampa recent de Can Muns potser seria, precisament, la que té a veure amb els descomptes. Durant les rebaixes, sobretot els primers dies, hi ha corredisses i grans aglomeracions a l’entrada de la sabateria per agafar tanda. “Cada temporada volem renovar l’estoc i oferim calçat amb molts bons descomptes. Vist l’allau de clients, vam decidir posar tanda i anar obrint la porta de la botiga de número en número. Ve gent de Manlleu però també molta de fora”, diu Forner. Amb tot, estan “infinitament satisfets” d’aquests 75 anys que han sumat amb bona salut i esperen arribar als 100 i més enllà.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia