Societat

Balaguer posa límit a l'aigua subvencionada

Aplicaran reductors perquè algunes famílies exemptes n'abusaven

L'Ajuntament de Balaguer ha decidit modificar el reglament d'abastament d'aigua potable per evitar que es talli el subministrament a les persones que no puguin pagar-la, com ja s'està fent des de fa anys, i alhora instal·lar uns reductors en l'abastament d'aigua potable en aquells domicilis exempts de pagar-la on es detecti que se'n consumeix massa. La decisió es va aprovar en el ple de dijous passat amb els vots favorables de tots els grups excepte CiU, que es va abstenir. Segons han explicat fonts del consistori, la col·locació de reductors només afecta mitja dotzena d'usuaris del servei, que tenen uns consums molt elevats, molt per damunt de la mitjana d'una família. Segons han detectat els tècnics municipals, en aquests pocs casos l'aigua es fa servir per a altres usos que el consum humà, com ara regar horts i mantenir animals en corrals, i sense cap mena de control ni estalvi.

Amb els serveis socials

A Balaguer entre 60 i 70 famílies estan exemptes de pagar l'abastament d'aigua potable, ja que els serveis socials comarcals han fet informes que certifiquen que no poden pagar-la. Segons el consistori, ningú ha de quedar sense el servei bàsic de l'aigua, però els que gaudeixen de l'exempció també n'han de fer un ús normal, sense sobrepassar els límits del que necessita una família en l'ús domèstic habitual.

S'apuja la taxa d'escombraries i es congela l'IBI

L'equip de govern de Balaguer, d'ERC, el PSC i Balaguer Ara Sí, va aprovar les ordenances fiscals per al 2016, en què es preveu un increment del 15% de la taxa d'escombraries. La pujada està condicionada, segons va dir l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, per l'augment del 39% de les taxes referents al tractament i eliminació de les escombraries no reciclables aprovat fa uns dies pel Consell Comarcal de la Noguera. Aquest increment s'aplicarà a tots els habitatges, mentre que per als comerços i serveis la puja serà d'entre un 5% i un 10% en funció de la tipologia.

Pel que fa a la resta de taxes i impostos, es preveu un augment del 3%, excepte en l'IBI, que es congelarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.