Osona/Ripollès

Gurb tanca la remodelació de l’Esperança amb el nou teatre

S’ha adequat el so, la il·luminació, la teulada i té cabuda per a 140 persones

Unes antigues quadres per a bestiar del Mas l’Esperança de Gurb són ara el renovat teatre de la població. L’espai ja feia de teatre, però no tenia les condicions bàsiques. Amb la reforma s’ha arreglat la teulada, s’han fet noves instal·lacions elèctriques i de calefacció, el terra i els tancaments i s’hi han posat 140 butaques noves. Tot plegat, com va dir el regidor de Cultura, Pere Molist, en l’acte d’inauguració que es va fer diumenge, per “fer en condicions el teatre que es fa al poble des de fa 30 anys i les activitats musicals de l’escola de música, el grup coral de gospel o la Coral de Gurb, que fa 25 anys que existeix”. És un teatre, va afegir, que s’ha fet “sense estirar més el braç que la màniga”.

El cost de l’espai ha estat de 529.000 euros, dels quals 70.000 s’han pagat amb un PUOSC de la Generalitat i 215.747 amb subvencions de la Diputació de Barcelona. Amb aquesta actuació i l’arranjament exterior s’acaba també la remodelació de l’Esperança. L’alcalde de Gurb, Joan Roca, va explicar al centenar de persones que hi havia com s’han arranjat tots els edificis –i se’ls ha donat ús– en 12 anys.

L’any 2003 es va començar per l’edifici de l’Ajuntament –amb un cost de 688.000 euros, dels quals la Generalitat n’hi va aportar 200.000–. El 2007 es va arranjar dos edificis més i s’hi van posar el consultori mèdic, el casal d’avis, la sala de cultura, els serveis socials i un espai d’activitats. Va ser l’obra més cara. Va costar 1.447.000 euros i ajudes de 120.000 euros de la Generalitat i 53.000 de la Diputació. El centre de dia es va fer amb els fons dels anomenats plans Zapatero i finalment s’ha completat amb el teatre. Durant l’acte, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, va remarcar, com havia explicat Roca, que aquest espai es va recuperar quan Gurb va dir, l’any 1948, que no volia que s’hi fes l’abocador que pretenia posar-hi Vic, que el treia del Castell d’en Planes. “Gurb va tenir clar que no hi volia l’abocador i ara es pot mesurar, com deia un actor anglès, la cultura d’un poble perquè té teatre”. Tant ella com Josep Salom, representant de la Diputació de Barcelona, van fer valer la “col·laboració” entre les tres institucions al llarg dels anys.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.