Societat

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa i l'actor Toni Albà, premis Sardalleida i Rotllana

Els guardons s''han lliurat durant la Nit de la Sardana celebrada a les Borges Blanques

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa i l'actor Toni Albà han rebut els premis Sardalleida i Rotllana respectivament. Aquest són uns guardons que atorga la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i distingeixen les persones o entitats que destaquen per la seva tasca de promoció de la sardana. El lliurament s'ha fet aquest dissabte a la nit durant la celebració de la 21ena Nit de la Sardana a les Borges Blanques.

L'organització va atorgar a l'Agrupació Sardanista de Mollerussa el Premi Sardalleida 2015 “perquè des que va ser fundada el 1946 no ha parat de treballar per a la cultura del nostre país, la catalanitat i sobretot per a la sardana”. També se li reconeix que “ha impulsat colles sardanistes, ha organitzat concursos, aplecs, ballades, cursos d'ensenyament, programes de radio i un llarg ètcetera” i perquè “sempre que han pogut ha acceptat els reptes sardanístics, com ara la final de punts lliures de fa dos anys o la Nit de la Sardana de l'any passat”. A més Mollerussa està a punt convertir-se en Capital de la sardana el 2016.

Pel que fa a l'actor Toni Albà, ha rebut el Premi Rotllana 2015 “perquè sempre ha declarat que li agrada la sardana” i enguany ha apadrinat una colla sardanista de les terres de Ponent, la colla Estelats d'Agramunt.

Durant la Nit de la Sardana es va presentar l'espectacle per a tots els públics Gira i Gira amb Polcasol3, Grup Sardanista Montserrat i Bellpuig Cobla, que consisteix en una barreja de sardana, música tradicional i cançons arranjades per a cobla amb balls propis. També es va dur a terme la cloenda del 41è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia