Premis per a Gamba i Peix de Palamós i Salvador Vergés
La firma Gamba i Peix de Palamós, de la localitat empordanesa del mateix nom, i Salvador Vergés Tejero, de la firma Bas Alimentària de la Vall d'en Bas (Garrotxa), han estat guardonats amb els premis a la innovació tecnològica agroalimentària (Pita) de l'edició d'enguany. Gamba i Peix de Palamós ha estat guardonada per la implantació en un vaixell d'un obrador on es procedeix a l'envasament, etiquetatge i conservació de la gamba roja acabada de pescar, un producte preparat per arribar al consumidor final. Salvador Vergés ha estat guardonat per la implantació, en una explotació de vaquí de carn, de diverses innovacions, com ara com fer-la visitable, introduir la raça de carn bovina agnus i establir aliances amb empreses càrnies, orientades a aconseguir una hamburguesa amb una vida útil capaç d'estar en les principals cadenes de distribució. Els premis es van lliurar ahir a la tarda al Palau de Pedralbes de Barcelona en un acte presidit pel conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta.