Societat
Mosaic de torró
El pastisser Claudi Uñó de Mataró fa vint anys que crea els torrons d'autor amb diferents artistes
Predomina el gust de taronja
Un any més i amb aquest ja són vint de torrons d'autor elaborats pel mestre pastisser Claudi Uñó. Ahir agraïa públicament a l'artista mataroní Perecoll el suport que li va donar per col·laborar plegats i fer la primera edició. “Ell hi va creure primer, en el projecte”, li reconeixia. Uñó també es va mostrar satisfet pel fet que l'Ajuntament de Mataró hagi inclòs els seus torrons en l'exposició sobre l'art a Mataró que des de fa unes setmanes es pot visitar a Ca l'Arenas.
La iniciativa ha permès al reconegut xocolater col·laborar al llarg d'aquests anys amb artistes amb tècniques molt diverses, amb l'objectiu de transformar els seus dissenys en el dolç nadalenc. El repte no només han estat les formes i textures, sinó també encertar els sabors, que fa escollir als artistes. “Aquest cop hi notareu el gust de cafè, avellanes i el cruixent de la neula, però el que predomina és la taronja”, assenyalava. L'artista de Vilassar de Mar Miquel Ortega no amagava que l'elecció del gust no va ser fàcil i es va deixar assessorar pels amics. Del disseny va explicar que el mosaic, que caracteritza la seva obra, representa Mataró emmarcat entre el cel i el mar, amb qui manté un estret lligam per la seva afició a la restauració de vaixells de vela llatina. La peça, que pesa poc més de mig quilo, costa 30 euros.