Societat

societat

Tortosa estrena intercanviadors virtuals de transport

Tortosa ha estat la primera ciutat a estrenar els nous intercanviadors virtuals de transport. Són tòtems i suports direccionals verticals i horitzontals que ha començat a instal·lar el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per millorar la informació als usuaris que fan servir més d'un mode de transport en els seus desplaçaments.

Aquesta nova senyalització està pensada per a espais on la correspondència entre els models de transport està allunyada. A Tortosa, on les estacions de tren i autobús estan a 400 metres de distància i sense cap tipus de visibilitat entre si, els nous intercanviadors ajuden l'usuari a trobar el camí fàcilment.

L'objectiu és anar desplegant progressivament aquests nous elements identificatius a la resta de territori. La segona ciutat que disposarà d'aquest servei visual serà Montcada i Reixac, on ja s'han començat a instal·lar. En aquest cas, les estacions de tren més cèntriques estan separades uns 300 metres i amb els nous elements identificadors els passatgers s'estalviaran dubtes i reduiran el temps en el canvi de mode de transport. El següent, previst per a començaments d'any, es col·locarà a l'estació de Quatre Camins, a Sant Vicenç dels Horts, on les parades d'autobús estan a 200 metres. La comunicació entre l'estació i la parada d'autobús es fa mitjançant una passera amb ascensors.

Cada element té un cost d'entre 500.000 i 700.000 euros, finançats pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Al marge dels tòtems i la senyalització direccional, també s'hi col·loquen altres elements auxiliars com ara marques pintades a terra o panells frontals a les parets amb la indicació d'una de les terminals de transport.

El manteniment posterior anirà a càrrec de cada municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia