Societat

Torredembarra, contra la pobresa energètica

Assessorar i fomentar les polítiques d'estalvi són els dos objectius primers de l'oficina d'assessorament contra la pobresa energètica, que dilluns que ve posaran en marxa les regidories d'Acció Social i de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra. El regidor d'Acció Social, Lluís Suñé, va explicar ahir que el nou servei municipal assessorarà les famílies “per garantir i defensar el seu dret als recursos bàsics”, i també la població en general per fomentar polítiques d'estalvi d'energia i aigua. L'oficina estarà situada a l'edifici de l'antic ajuntament i donarà servei els dilluns, dimecres i dijous, dues hores a la tarda. Aquesta tasca d'assessorament, la desenvoluparà la Xarxa per la Sobirania Energètica. Els usuaris rebran informació personalitzada sobre com actuar en cas de rebre un avís de tall de subministrament, i se'ls ensenyarà a llegir una factura de consum energètic i a veure quin és el tipus de contracte que convé a cada situació familiar. També es dirigiran a serveis socials les persones que estiguin en situació d'emergència residencial.

Suñé va dir que l'obertura de l'oficina “és un primer pas” per posar en marxa, pròximament, una altra oficina municipal en matèria d'habitatge, a la qual es podran dirigir les famílies per obtenir ajuda legal, i que no només oferirà informació, sinó que també emprendrà accions de mediació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia