Societat

No deixen enterrar a la part més antiga del cementiri de Malgrat

Els nínxols que donen a l'avinguda Mediterrània estan molt malmesos i l'Ajuntament treballa en un projecte de reconstrucció

Els difunts s'aniran traslladant de manera provisional als espais nous de l'equipament

La part més antiga del cementiri, la que dóna a l'avinguda Mediterrània, està molt malmesa i els nínxols d'aquella zona presenten un estat de degradació important. Tot i que es tracta d'un problema que fa anys que s'arrossega, ha estat ara –coincidint amb les obres que han fet recular l'entrada de l'equipament per obrir en el futur l'avinguda i unir-la amb el carrer Sant Elm– que s'ha tornat a posar sobre la taula la necessitat d'actuar-hi.

El regidor d'Obra Pública i Serveis, Oliver Sànchez (PSC), explica que els tècnics municipals fa molt temps que alerten del mal estat dels nínxols i, fins i tot, n'hi ha alguns que ja s'han ensorrat per dins. “Els treballs, però, reclamen una previsió de temps perquè la normativa de cementiris de Malgrat de Mar detalla que no es poden fer obres als nínxols fins que no es compleixen tres anys que no s'hi ha enterrat ningú i es poden traslladar les restes”, precisa el regidor. En vista d'aquest fet, el consistori va decidir començar a aplicar el període de prohibició d'ús dels nínxols de la zona antiga per evitar que el termini per poder fer-hi obres es vagi allargant.

En aquest sentit, segons el regidor, ja s'ha redactat una carta explicativa que s'està fent arribar als propietaris dels nínxols afectats en la qual s'explica la voluntat de resoldre la degradació de la zona. “Les restes s'aniran traslladant de manera provisional als nínxols de la zona més nova per deixar l'espai a punt per quan es puguin començar les obres”, comenta Sànchez, que aventura que vol tenir enllestit el projecte durant aquest mandat. “L'actuació es faria per fases i de manera estructurada”, precisa, tot i que encara no s'ha donat a conèixer el cost aproximat del que representaria.

Insensibilitat

El projecte de millora de la part més antiga del cementiri s'ha donat a conèixer pocs dies després que a través de les xarxes socials es denunciés el cas del propietari d'un dels nínxols afectats que criticava que el mateix dia de l'enterrament d'un familiar li van comunicar que no podia utilitzar-lo. L'afectat assegurava que no havia rebut cap notificació prèvia per part de l'Ajuntament i lamentava la seva falta de sensibilitat en una situació com aquesta.

El regidor s'ha defensat de la crítica assegurant que s'havia alertat els serveis funeraris de la situació perquè avisessin els afectats i que, en aquest cas concret, l'empresa havia fet signar un document al ciutadà afectat en el qual autoritzava a fer els canvis necessaris.

LA FRASE

No es poden fer obres als nínxols fins que no es compleixen tres anys que no s'hi ha enterrat ningú
Oliver Sànchez (PSC)
Regidor d'Obra Pública i Serveis de l'Ajuntament de Malgrat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia