Societat

Un bòlid travessa Catalunya i es pot veure des de diferents punts

El 112 rep una trenta d'avisos per la presència del meteorit, que no ha provocat danys

Un bòlid ha travessat el cel de Catalunya aquest dijous al matí. i t s'ha pogut veure des de diversos punts del país poc abans de tres quarts de nou del matí, com per exemple Teià, des d'on ha pogut ser fotografiat per Albert Vázquez.

El telèfon d'emergències 112 ha confirmat que ha rebut una trentena de trucades avisant de l'existència del bòlid des de diversos punts del litoral, la Catalunya Central, el Vallès. Segons Protecció Civil, el gruix dels avisos s'ha rebut entre les 8.37 i les 8.40 h i no consta que el meteorit hagi provocat danys.

Les xarxes socials s'han omplert de missatges sobre la presència d'aquest bòlid, que ha deixat un rastre de llum incandescent amb un to verdós i intens. Els que l'han vist el descriuen de color verd i blau i també grogós.

La presència de bòlids a Catalunya és habitual. A finals de novembre passat, per exemple, se'n va poder veure un, a quarts de nou del vespre. El juliol del 2014 també se'n va poder veure un, captat en aquesta ocasió per un membre de l'Associació Astronòmica de Girona, des de Sant Antoni de Calonge, i que permet percebre la lluminositat i la velocitat en què acostumen a travessar el cel aquests cossos..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia