Societat

Demanen a Noguer més contundència davant l'enverinament de gossos

ICV reclama que el consistori de Banyoles presenti una denúncia, i la CUP proposa un protocol d'actuació per detectar el maltractament d'animals

La mort de vuit gossos i tres gats enverinats aquest mes a Banyoles ha encès les alarmes a la ciutat, fins al punt que el cas s'ha tractat en el ple municipal. El grup d'ICV va demanar al consistori, en la sessió que va tenir lloc dilluns (i a la qual van assistir membres de col·lectius vinculats a la protecció dels animals), que presenti una denúncia. Aquesta petició forma part d'una llista de demandes que els ecosocialistes ja havien fet arribar a l'equip de govern, i que inclou, entre altres punts, que es destini el màxim de recursos a determinar l'autoria dels fets. “Cal posar-nos ferms”, va concloure el regidor, Joan Luengo, durant la seva intervenció al ple.

Educar

El grup de la CUP, per la seva banda, en el ple va posar l'accent en la necessitat de conscienciar i educar els ciutadans perquè no es repeteixin uns fets d'aquest tipus. Mentre se celebrava el ple, la CUP va difondre un comunicat en què, a part de la petició esmentada, demana, entre altres iniciatives, “la creació d'un protocol d'actuació i de coordinació amb tots els agents (administració, veterinaris, associacions de defensa dels drets dels animals...) per a la detecció i prevenció de casos de maltractament, abandonament dels animals i de recollida d'animals morts a la via pública”.

L'equip de govern (CiU) no es va pronunciar directament sobre les peticions esmentades, però l'alcalde, Miquel Noguer, va repassar les decisions que s'havien pres en saber-se els primers casos d'enverinament (“vam reaccionar de seguida”, va assegurar), com ara la recerca de més verí, la delimitació de la zona del pla de l'Ametller on s'havien trobat els animals morts i la col·locació de cartells en què s'avisava del perill de passejar les mascotes en aquell lloc. “Farem tota la prevenció de calgui i estem col·laborant en la investigació [a càrrec dels Mossos d'Esquadra]. Ara l'important és que no torni a passar”, va afirmar l'alcalde.

LA FRASE

Cal posar-nos ferms davant d'uns fets que condemnem
Joan Luengo
REGIDOR D'ICV


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.