Societat

Els Maristes afirmen que van activar un protocol antiabusos el 2013 després de conèixer els fets

El pare d'un dels alumnes abusats assegura que almenys hi ha una acusació contra un altre professor

L'AMPA del centre de Sants demana una reunió amb la direcció del centre

El col·legi Maristes Sants-les Corts de Barcelona ha afirmat aquest dilluns que van activar el 2013 un protocol de protecció als menors davant d'abusos sexuals i que tots els centres de la seva xarxa ho segueixen “escrupolosament”.

Les denúncies per abusos sexuals superaran aquest dilluns la desena, entre elles la d'una noia que acusa un professor diferent a l' abusador confés Joaquim Benítez, segons ha anunciat Manuel, el pare d'una de les víctimes, que està centralitzant la recopilació de casos .

En declaracions als periodistes, Manuel B. ha explicat que, més enllà dels quatre casos que ja estan en mans del jutge i de la denúncia que un exalumne va interposar dissabte passat davant els Mossos d'Esquadra, en les últimes hores hi ha hagut tres noves denúncies, a les quals s'afegiran tres més al llarg de la tarda.

En concret, Manuel B. va acompanyar ahir a la tarda a comissaria un exalumne que ara té 45 anys, i que es va atrevir a denunciar després d'explicar la seva situació a la seva dona, i la d'una noia -la primera dona víctima en aquest procés-, que centra la seva acusació contra un altre professor diferent de Benítez.

El titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, Miguel Ángel Tabarés, va deixar dissabte passat en llibertat amb càrrecs l'exprofessor d'educació física Joaquim Benítez, que va reconèixer haver abusat d'almenys dos exalumnes del col·legi dels Maristes de Sants.

A més dels tres exalumnes que han denunciat en les últimes hores, el pare que centralitza la recopilació de casos ha anunciat que al llarg d'aquesta tarda també acudiran a comissaria tres persones més a denunciar a Benítez, entre ells un noi de 19 anys.

Comunicat dels Maristes

En un comunicat, el centre ha afirmat que va ser el 2011 quan van saber d'un cas d'abús en la seva escola, moment en el qual van expulsar al professor i van posar els fets en coneixement de la Fiscalia de Menors.

“No hem tingut cap altra denúncia ni comunicació d'altres casos, excepte la del desembre del 2013”, ha explicat el centre en el text, i el 2013 es va aprovar i va posar en marxa el protocol, que no concreten.

Ha manifestat la seva disponibilitat per “aclarir els fets” i prendre les mesures necessàries perquè no torni a ocórrer, i ha afegit que tant el col·legi com la Fundació Champagnat --vinculada a Maristes-- acull la preocupació dels professionals del centre, les famílies i els alumnes.

El centre ha assegurat que són conscients que “els actes denunciats contradiuen i menyscaben” els valors i principis dels seus centres educatius, basats en la protecció i desenvolupament integral dels alumnes.

El Maristes Sants-les Corts ha expressat la seva solidaritat i suport a totes les persones afectades i ha comunicat que confia en la Justícia per “arribar a fons en l'aclariment dels fets”.

L'Ampa activa un correu

L'associació de pares (Ampa) del col·legi barceloní Maristes Sants-les Corts ha activat el correu electrònic [email protected] perquè les famílies escriguin els seus “dubtes i preocupacions”.

A través d'un comunicat en la seva web, l'associació afegeix que ha demanat una reunió urgent amb la direcció del col·legi i que informaran com més aviat millor de tot el que li diguin.

L'Ampa condemna tota mena de violència, es posa a disposició de les famílies afectades i demanarà “revisar, conjuntament amb l'escola, tots els protocols” de prevenció i actuacions davant d'abusos.

La fiscalia

La Fiscalia no recorrerà la decisió del jutge de Barcelona que dissabte passat va deixar en llibertat amb càrrecs al professor que va confessar haver abusat d'alumnes dels Maristes de Sants, perquè es van adoptar mesures alternatives com que vagi cada setmana a comissaria i prohibir-li participar en actes amb menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tallaran el vial lateral de Països Catalana per les obres del BRCAT

SALT
Societat

Impulsen una campanya per decorar la persianes de comerços al barri de Sant Antoni

Barcelona

Sant Feliu de Guíxols adquireix sòl per a uns 70 pisos de lloguer públic

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Infraestructures i serveis

La línia L4 torna a la normalitat després d’un mes d’obres

Barcelona
Societat

El servei de primera acollida de Reus atén 280 persones en sis mesos

Reus
Societat

Entra en erupció un volcà a Islàndia per sisena vegada des de desembre

barcelona

Més de 70 cigonyes mortes per electrocució en només cinc dies

GIRONA

Un 25% de positius en consum d’alcohol en els controls de la Policia Local

PALAFRUGELL
SALT

Acaben els treballs de reforma de la pista del poliesportiu

SALT