Fusió de llum i tradició a les festes de Santa Eulàlia
La festa d'hivern combina tradicions com el correfoc, els gegants, els dracs o les sardanes, amb el festival Llum BCN, que il·luminarà Barcelona en fer-se fosc
Tot just tancat oficialment el carnaval, Barcelona rep la seva festa major d'hivern, la de Santa Eulàlia. Des d'ahir i fins al 14 de febrer, la festa en honor a la patrona de la ciutat presenta diverses novetats, en un programa que combina cultura tradicional durant el dia i espectacles del festival Llum BCN a les nits. La tradició la posaran els grups de cultura popular de la ciutat i també els de Mataró, ciutat convidada i que hi participarà amb el seu seguici festiu i la colla castellera Capgrossos de Mataró. La família Robafaves, els Nans, la Momerota i la Momeroteta, l'Àliga, el Drac, el Dragalió i les Diablesses desfilaran diumenge pels carrers barcelonins.
En el marc de la festa també se celebrarà el festival Llum BCN, que omplirà cada vespre patis i places del centre de la ciutat amb instal·lacions lumíniques creades per escoles i professionals del disseny. Una vintena d'instal·lacions transformaran la fesomia d'edificis emblemàtics de Barcelona i de catorze patis de Ciutat Vella cada dia quan es faci fosc. Per poder veure'ls tots, hi haurà tres recorreguts, la Ruta Mar, la Ruta Catedral i la Ruta Montcada.
Per no perdre's-ho
XIII Mostra d'Esbarts. Avui i demà, a les 12 h, a l'av. de la Catedral.
XXXV Trobada de Gegants de Ciutat Vella (diumenge, a la pl. Reial, 10 h)i Seguici (11 h).
Passejada i ball de les Laies. Avui a les 18.30 h, a la pl. de Sant Josep Oriol.
Esplèndida sense aglomeracions
M.J.R.“Tenim una esplèndida Mercè, però també una esplèndida Santa Eulàlia”. Amb aquestes contundents paraules ha resumit Marta Almirall, directora de Festes i Tradicions de l'Institut de Cultura de Barcelona, la festa major d'hivern de la ciutat. La diferència és que les festes de Santa Eulàlia permeten gaudir de la programació “sense aglomeracions de gent”.
Segons Almirall, “tot el millor de la nostra cultura popular és a les festes, gràcies als joves i a l'associacionisme de la nostra ciutat”. Santa Eulàlia representa una ocasió excepcional “per gaudir de la nostra ciutat, per gaudir i compartir també la nostra cultura tradicional”.